Café Lohengrin in Zuiderpassage wordt muziekcafé

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-04-2015 | Gewijzigd op: 12-04-2015
Het etablissement met de bekende naam, Lohengrin* in de Zuiderpassage [Eramusstraat], is van doorsnee café veranderd in een muziekcafé. Pauly en Judith da Silva hadden vorig jaar al jazzsessies geïntroduceerd. Dat was een initiatief dat aansloeg.
Dankzij een van de vaste klanten, Roel van Dungen,  die een concept voor die keuze schreef, had het muziekcafé Lohengrin vrijdagavond 11 april zijn première. Enkele bebvriende gasten hebben aan de klus meegewerkt om het café als muziekpodium in te richten.  Hoezen en vinyl grammofoonplaten hangen tegen de muren en het plafond.

Café Lohengrin aan de Erasmusstraat
in de  Zuiderpassage wordt een Muziekcafé.

 
 
 

Aan de figuren in de vitrines is overduidelijk
de voorkeur van de uitbaters voor muziek te zien.


foto's © paul kriele, 12 april 2015.

Voor die muziekutvoeringen en sessies staat zowel boven, een kleiner, en beneden in de dartkelder een groot podium opgesteld. Daar kunnen georganiseerd optredens plaatsvinden, of men kan er op eigen initiatief iets organiseren en/of musiceren.
Piano en drumstel zijn er al aanwezig. De genres liggen tussen de jaren sixties naar de meer eigentijdse jazz,  folk en de muziek van de meezingkoren.  zie ook www.muziekcafelohengrin.nl
Vrijdagavond 10 april 2015 openingsavond
Lohengrin Muziekcafé
in aanwezigheid van wethouder Jan Hoskam.

*Lohengrin, de naam stamt uit de tijd dat er op de Markt, op de plek waar de Bijenkorf is gevestigd, een restaurant zat  met de naam Lohengrin. Maar in de oorlogsjaren 40-45 raakte het bij een bombardement in brand en was onherstelbaar beschadigd.
Lohengrin op Zuid is een buurtcafé voor biljarters, darters en kaarters. en als plaats voor  carnavalsclub

Terug naar boven