Restaurant 'Ti Amo Italy' op plek 'Brass' in Guardianenhof

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-01-2019 | Gewijzigd op: 22-01-2019
Nog geen anderhalf jaar na de opening van restaurant Brass in Guardianenhof [september 2017] stoppen de uitbaters chef kok  Bart Minkrlman en gastvrouw Geliene van Kleef . Hun reden 'Het is te ver van ons huis'[..]. Beiden zoeken een horecapunt dichterbij de woning...
De horecazaak in Guardianenhof heeft geen rooslkleurige voorgeschiedenis.  Het ging al twee keer failliet: in  2002 als Binnenhof onder Yves Mommersteeg van Le Bateau en onder diens opvolgers met Jos en Frieke Ruiters in september 2017 [zie hieronder].
Na een verbouwing  begint Vahan Mnatsakanyan, afkomstig van het Italiaanse restaurant op de Leeghwaterlaan 523, in Guardianenhof.
 
Aanzicht en interieur van Guardianhof uit  de tijd
van Yves Mommersteeg en daarna van Jos en Frieke 
Ruiters [toen Brass geheten]. 

.........................................................................................................
foto's © paul kriele, 27 maart 2010.

Bericht van 29 november 2017: Restaurant Brass op plek Binnenhof in Guardianenhof
Opnieuw een restaurantbestemming in pand Guardianenhof  tussen Snellestraat en Dode Nieuwstraat. Daar ging in september 2017 'Binnenhof' failliet*.  Het dou met kok Bart Minkman en gastvrouw Geliene van Kleef begint in het weekeind vóór Kerst met restaurrant 'Brass'.De ambitie van het duo Van Kleef en Minkman is een restaurant te openen een beetje op niveau, maar wel toegankelijk voor zowel de populaire als de 'geklede' doelgroep. Ze mikken op een keuken met [klassiek] Franse gerechten en een vleugje Aziatisch.
Er vindt eerst nog een verbouwing en een opknapbeurt plaats.

*Na de berichtgeving van maandag 11 september 2017, meldt Frieke Ruiters, de uitbaatster, via een sms'je, dat restaurant Binnenhof failliet is.

Bericht van 11 september 2017 Jos Ruiters:'Bninenhof gewoon gestopt'.
Het restaurant Binnenhof, gelegen op het binnenplein tussen de Snellestraat en de Dode Nieuwstraat, op  het adres Guardiaanhof 26, is plotseling gestopt. De uitbaters, Jos en Frieke Ruiters uit Sint Michelsgestel. maar van oorsprong antiquairs van Ruiters antiek in de Verwersstraat, van wie de vader vorig jaar overleed, namen de zaak vijf jaar geleden* over van Yves Mommersteeg van onder meer Le Bateau. Blijkbaar konden ze het niet meer bolwerken en zaten met- in verhouding -meer kosten dan inkomsten.
'Alles is mogelijk,' was het antwoord van Jos Ruiters die verwijst naar zijn vrouw Frieke, die de uitbaatster is. 'Overname, faillissement of gewoon einde verhaal ?'. 
 
Restaurant Binnenhof op  het
binnenplein tussen Snellestraat en Dode Nieuwstraat
.

foto © paul kriele, 10 juni 2015.

*Opmerking
Over Yves Mommersteeg, die zegt al vijf jaar geen eigenaar meer te zijn, maakte ook al een faillissement mee, zo blijkt uit een bericht van twee jaar geleden.
 Toen zei Mommersteeg dat hij hoopte op een voortzetting van de zaak. Het restaurant werd op 27 mei 2015 failliet verklaard.  Yves Mommersteeg die samen met Michiel Jonker in maart 2010 met dit bedrijf startte, is in gesprek met de curator of die aan de hand van een bod van Mommersteeg een doorstart van 'Binnenhof' accepteert. 

Terug naar boven