Opening Gaycafé Kabbedoes 2.0 in St.Josephstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-07-2015 | Gewijzigd op: 25-09-2019
De roze gemeenschap in 's-Hertogenbosch vierde vrijdagavond 3 juli 2015 feest; gaycafé Kabberdoes ( met nachtvergunning) heropende officiëel de deuren met als motto:“We zijn er voor ons en de onzen, maar ook voor iedereen die voor ons is.” Wethouder Eric Logister knipte het roze lint door dat werd strak gespannen door de ravissante dragqueens Strangeé en Memsy Mellons.

Voorafgaand feliciteerde voorzitter Jan van Velthoven van COC NoordoostBrabant de jonge ondernemers Jelmer Mulders en Jeffrey Verweij met de 'doorstart'. Hij herinderde aan roemruchte voorgangers in de Bossche homohoreca zoals Club Chez Nous, de Sunny Boy, de Papillon, de Cockpit en recenter café Joost en de Push.

“Vroeger waren de homotenten nog besloten, tamelijk exclusieve vestes”, zei hij, “maar tegenwoordig zijn gelukkig veel Bossche kroegen meer of minder homovriendelijk. Dat maakt het succesvol maken van een gaycafé extra uitdagend, maar er is ongetwijfeld behoefte aan een specifieke herkenbare plek, zeker als daar ook anderen zich welkom weten.”
 
   
 De opening van gaycafé Kabbedoes
door wethouder Eric Logister
met Jeffrey Verwey en Jelmer Mulders.
 

Vervolgens sprak Eddy Collin van de kerngroep 'Roze Zaterdag 2017': "Het is inderdaad prima dat iedereen hier welkom is, maar ook dat je weet dat je hier gelijkgestemden tegen kunt komen en gewoon jezelf kunt zijn. Er is nog altijd genoeg werk aan de winkel om het roze aspect in onze stad vanzelfsprekend te laten zijn. Laten we hopen dat we in 2017 na veel vrolijke roze activiteiten hier in dit café het glas kunnen heffen op het Roze Jaar in 's-Hertogenbosch, Oss en regio!”.

Wethouder Eric Logister was ook blij dat 's-Hertogenbosch nu weer een herkenbaar gaycafé heeft: "Een stad van ons formaat kan natuurlijk niet zonder. Als Regenboogstad en mede-organisator van Roze Zaterdag 2017 moeten we naast een algemeen goed klimaat voor HLBT'ers ook speciale accenten hebben. Zo'n onderneming als deze is een avontuur, maar de stemming in de stad zit er goed in. Laten we afspreken dat over twee jaar op Roze Zaterdag we hier met z'n allen een biertje drinken op het goede verloop". Hij knipte vervolgens het roze lint door en gaf daarmee het startsein voor een bruisend feest op de klanken van DJ Perrie Stuiver.

Terug naar boven