Open vanaf 10 september: Restaurant Djoyn in Orthenstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-07-2015 | Gewijzigd op: 18-11-2015

Op 10 september 2015 opent op Orhenstraat 55 restaurant Djoyn.  Dat is gekomen in een pand van voorheen Chinees restaurant Fat Kee, dat failliet ging.
Bouwbedrijf  Van den Bouwhuijsen heeft nummer 53 en ook het aanpalende pand op nr. 55 volledig gestript en het wordt  naar ontwerp van Tribe herbouwd in de oude stijl.

De toelichting op wat Djoyn biedt volgt na enige dagen:  kortweg duurzaam [dat hebben we meer gehoord..] en iets royaler qua  tekst is: biologisch en fairtradeproducten [Nou nou!] . Djoyn voldoet aan de GreenKey.. Dat begrip begrijpt u dus wel. Eigenaars zijn Dick Beltman en Antoine Kapteijns. Jeroen Tromp [voorheen De Landerije Kaatsheuvel] zwaait in de keuken de scepter.....Gastvrouwen zijn Lieke Kapteijns en Michelle Nieuwenhuijs.

In de jaren 50-60 en 70- was  nummer 53 de meubelzaak van Thijs Sluiter. Betje -Nep-Sluiter, afkomstig van de Beurdsestraat, begon kort na de oorlog aan de overkant, op nummer 66 een uitdragerij, zoals dat heette, van meubels. 

Het interieur in wording van
restaurant Djoyn op Orthenstraat 55.


foto's © paul kriele,  30 juli 2015.
De gevels van Orthenstraat 55 voorheen Fat Kee en vanaf september 2015 Djoyn en rechts Argentijns restaurant Ranch Bravo.

Over Djoyn komen we nog weinig te weten behalve dat het op internet adverteert voor personeel. En op facebook wat foto's plaatst. zie de site van Djoyn  Daar staat te lezen: het gaat om '...een aanbod voor lunch en diner dat de seizoenen volgt en waarbij wij gebruik maken van vers bereide producten, bij voorkeur biologisch of uit de regio'.