Stefan van de Pas koopt Spaans eetcafé De Dirigent

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-07-2015 | Gewijzigd op: 05-12-2020
Bericht van 17 september 2015 Het nieuwe restaurant van Stefan van de  Pas [van Stefano's] in de Kerkstraat gaat Padrino heten. Padrino wordt een Italiaans getinte zaak.
Bericht 31 juli 2015 Stefan van de Pas koopt Spaans restaurant de Dirigent in de Kerkstraat
anaf 15 september 2015 komt Spaans eetcafé De Dirigent in de Kerkstraat in handen van Stefan  van de Pas van Pizzeria Stephano’s in de Stoofstraat [nr.10]. Stefan van de Pas krijgt samen met zijn compagnon Mark Coret op die datum de sleutels van Kerkstraat 38, waar ze samen het nieuwe restaurant gaan leiden.

Bij De Dirigent zwaaien al twaalf jaar* Marc –Tina- Smulders [uit Vught] en Eveline Weck [dochter van wijlen Frits Weck] de scepter. De  40 plussers leiden samen met plezier en passie als compagnons de zaak, zoals ze het toelichten. 'Maar nu staan we voor een nieuwe uitdaging. We besloten te stoppen en na twaalf jaar gewoon iets anders te gaan doen. Het moment deed zich voor dat we de zaak konden verkopen,' licht Eveline toe. 'Maar hoe dat nieuwe avontuur er uit zal zien, weten ze zelf nog niet'.
De Dirigent werd in 2003 van Jos van Stiphout overgenomen.
Stephano's in de Stoofstraat blijft gewoon 'Stephano's Pizzeria'.
 


-Rechts: Stefan van de  Pas op een foto uit 2006.
-Boven: Mark Colet die met Stefan van de Pas
de nieuwe eigenaar
wordt van De Dirigent.

-Links: De Dirigent op Kerkstraat 38.
-Links onder: Pizzeria Stephano's op Stoofstraat 10.foto's © paul kriele, 31 juli 2015.

De Dirigent zal eerst ingrijpend worden verbouwd.  Welk formule dat gaat worden, daar gaan Stefan en ik pas in september over beslissen, zegt Mark Coret. Vanuit horecakringen wordt beweerd dat de nieuwe opzet neigt naar 'Italiaans'.
 
*Verkoop De Dirigent [Nieuwsbrief Bastion Oranje, 16 september 2003]
Jos van Stiphout heeft - onder voorbehoud –zijn restaurant de Dirigent op Kerkstraat 36 verkocht. Marc Smulders en Martin van Grinsven, beiden ooit werkzaam in ’t Pumpke, gaan de zaak voortzetten.
Voorwaarden van Jos is, dat de kaart hetzelfde blijft, de zaak ook niet wijzigt, en het café zich weer iets meer gaat profileren. Om dat mogelijk te maken doet Jos zelf nog een investering. Ook wachten de nieuwe uitbaters op de financiering. Dan pas zal het contract worden getekend, aldus Jos van Stiphout die zeven jaar de Dirigent leidde. Als de verkoop niet lukt pakt Jos de draad weer op

Terug naar boven