Brasserie 155 opent op Loonsebaan in oude Eldorado

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-08-2015 | Gewijzigd op: 07-08-2015
Deze maand gaat in Vught aan de Loonsebaan Brasserie 155 open. Dat is het oude Eldorado, vanaf 1999 De Vughtse Heide en vanaf 2012 Brasserie Brac van Hans van Haren dat failliet ging.

Loonsebaan Vught
Het oude Eldorado gaat aan
een nieuw leven beginnen als Brasserie 155.

Brasserie 155 is een initiatief van vier horeca-zakenlui: Kees Lankhaar en Marloes Gladis [Tante Pietje en Ome Bernard], Simon van Schijdel / Lodewijk en Marijke Winkens.
Simon Lodewijk is -gezien zijn ervaring- mede verantwoordelijk voor de keuken* en Marijke Winkens, o.a. voorheen Spoon, wordt de gastvrouw van Brasserie155.
Hun ambtie is om van de brasserie een toonbeeld te maken van nieuwe frisse Franse keuken met eerlijke producten en betaalbare gerechten. Naast de brasserie komt er ook een gastrobar 155.

Simon Lodewijk heeft al naam gemaakt
als chef-kok bij vooraanstaande restaurants. Simon, die momenteel 
'Bij Dirk' in de Verwersstraat de menu's verzorgt, heeft horeca-ervaring bij Le Garage, Chalet Royal, Inter Scaldes en Parkheuvel.

De Bosschenaar Simon Lodewijk die woonachtig is in Den Bosch, heeft al van kleins af aan een grote passie voor koken. Lodewijk [ook bekend als Van Schijndel] is afgestudeerd aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Hij heeft bij verschillende toprestaurants in de keuken stage gelopen en gewerkt, denk hierbij aan Chalet Royal, Inter Scaldes in Kruiningen, Parkheuvel in Rotterdam en Le Garage in Amsterdam. Deze ervaringen maken hem een gedreven, creatieve en toegewijde kok.
Zie ook de site van Simon Lodewijk