Nieuw café-restaurant Buurt [Koningsweg] 'bomvol' geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-10-2015 | Gewijzigd op: 11-10-2015


De eigenaars/initiatiefnemers Jacques van Geffen en Frank Reinders van het nieuw geopende café -restaurant Buurt op het Willemsplein, maar kadastraal  op Koningsweg 10,  tonen zich trots na een druk openingsweekeind.

De test was donderdag 8 oktober 2015. Op die sneak preview was het nog onzeker dat alles [voorraad en serviezen & glazen] rond was. Toen waren de leden van de stichting 1184* uitgenodigd. Zij waren de eersten die ons met hun reservering er toe dwongen op die en die dag open te gaan, licht Frank Reinders toe. Reinders: 'De vrijdag 9 oktober 2015 waren buurtbewoners en oude bekenden te gast. 'Het leek wel een reunie. Op die feestelijke avond waren 150 gasten afgekomen. Ook weer zaterdag 10 oktober was het volle bak, zowel tijdens de lunch als 's avonds tijdens het diner.'

Als dit een veelzeggende voorspelling is, dan wordt 'Buurt' een bomvol succes..!

*De stichting 1184' is een circa 3-4 jaar bestaande Bossche businessclub van ondernemers uit diverse beroepen. Initiatiefnemers zijn de advocaten Jeroen Bonnemaijers en Bart Huys.

Ondanks het verbodsbord voelden buurtbewoners, oud-bekenden en passanten zich
in het voorbije weekeind welkom bij café-restaurant Buurt op Koningsweg 100. Dat is voor
de eerste keer als zaak  ook met een terras uitgerust
!

foto's © paul kriele, 11 oktober 2015.

De zaak, die in de jaren 50-60 bekend stond als cafetaria 'De Rotonde' en later -onder uiteenlopende namen- heeft een complete metamorfose ondergaan. Het interieur is helder en open, met lichte tinten waartegen het houten meubilair zich afsteekt. Tegenover de hogere tafels waaromheen de houten krukken staan, bevindt zich over nagenoeg de volle breedte van de zaak de bar/uitserveertafel, waarachter de keuken is gelegen.
In de zaak lopen in zwarte schort gestoken, met daarop in witte letters, 'Buurtvrouw' en 'Buurtman', jong bedienend personeel, dat je bij binnenkomst welkom heet.

Zie ook  'Onze vrienden overgenomen'  artikel dd. 19 juli 2015.

Terug naar boven