Meditterane bistro Gregor mikt op prijs / kwaliteit

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-01-2016 | Gewijzigd op: 14-01-2016
De nieuwe ‘Meditterane Bistro Gregor’ op Hinthamerstraat 109 is al enige tijd open. Maar door de ziekte van eigenaar Gregor Grigoriou is de publiciteit nog achterwege gebleven. Dat is een eerlijk verhaal dat achter zijn herstel schuilt. Maar ook achter het werk van deze van oorsprong Griekse ondernemer, die al een lange horecageschiedenis achter zich heeft.
Bistro Gregor, waar dochter Sharon en twee koks en de ober Walid de zaak bestieren, is door de eigenaar –letterlijk - met eigen handen opgebouwd.

Hinthamerstraat 109

-Rechts: Meditterane-bistro Gregor
op Hinthamerstraat 109 [2e v.r].
-Onder: Het door
Gregor Grigoriou zelf ontworpen smaakvolle interieur.
foto's © paul kriele, 14 januari 2016

Uit een door lange leegstaand verloederd geraakt interieur van het voormalige café ‘De Rode Pimpernel’ is een smaakvolle zaak voortgekomen. Sfeervol door het gebruik van warme kleuren en speelse interieurdecoraties. Door het wegbreken en verplaatsen van de oude cafébar en het opengooien van de keuken en door de indeling -met achterin een familie/bedrijfshoek - heeft de creatieve restauranthouder er een functioneel, veelzijdige zaak van gemaakt. Veelzijdig is ook de menukaart die dus niet alleen Grieks klinkt, maar alle specialiteiten van landen langs de Middellandse zee toont

Ondanks zijn ziekte, waarvan Gregor hestellende is, is zijn ambitie een eigen zaak op te bouwen gerealiseerd. ‘Dit pand kwam toevallig langs,’ vertelt hij. Maar de opbouw ervan is een verhaal van vallen en opstaan, maar vooral van doorzettingsvermogen, want de ‘winkel’ moest open.

Met Gregor en de in de branche ervaren dochter Sharon staat er weer een familiebedrijf. Dat succes hebben oude klanten van bijv. Rhodos in de Kerkstraat, waar de 57-jarige Gregor 35 jaar geleden begon, met een hernieuwd bezoek aan Gregor beantwoord.


Hinthamerstraat 109
Interieur van Meditterane Bistro Gregor
met pappa Gegor, dochter Sharon en de ober Walid.

foto's  ©paul kriele,  13 januari 2016.

Trots toont de restaurateur de kaart met zijn specialiteiten, zoals lamskoteletjes, gamba’s, tarbot of een malse tournedos. ‘Ik biedt gezelligheid en de beste kwaliteit,’ licht Gregor toe en verklaart waarom hij daar en daar het lamsvlees, de tarbot of kreeft, de tournedo’s en verse groenten haalt. ‘Dat is nu eenmaal mijn werk.’
Komend voorjaar, na carnaval, gaat Gregor zijn vele kennissen-, en vriendenkring die hij in de afgelopen 30 jaar heeft opgebouwd uitnodigen voor een feestelijke opening van zijn familiebedrijf.


Terug naar boven