Postelstraat / Uilenburg: ’t Kappertje van coiffeurs naar hoteliers

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-03-2016 | Gewijzigd op: 10-05-2020
Theo Persoons, beter bekend als ’t Kappertje, en zijn vrouw Nanette van Rosmalen staan op het punt om in april 2016 het fonkel nieuwe hotel Uylenhof in de Uilenburg te openen.

In de panden Postelstraat, nu nog 36A, straks 38 en in het buurpand 40 en in de twee pakhuisachtige pandjes op Uilenburg 24 komen vijf hotelappartementen en vier hotelkamers.

Tegelijk met de opening verhuist ook de kapsalon in de Postelstraat naar de Uilenburg [nr.24]. Daar staat, naast een garagedeur, het ‘smalste pandje’ bekend bij de bomers op de Binnendieze. Dat ondergaat  intussen een metamorfose tot kapsalon annex haarmassagesalon, welke laatste door Nanette van Rosmalen, Theo’s vrouw,  wordt beheerd. In de oude poortachtige toegang  is tevens de receptie van het hotel gesitueerd.
 

-Boven: Het ondernemersechtpaar
in het coifferen en in het hotelwezen,
Theo Persoons en Nanette van Rosmalen.

-Links boven: Pand Postelstraat, nu nog 36A,
dat straks 38 wordt en het rechts ernaast gelegen kantoorpand op nr 40,  waarin [soms duplo-]hotelappartementen en luxe studio’s zijn ingericht
.

foto's © paul kriele,  21 december 2015.

Na het bruggetie over de Binnendieze te zijn gepasseerd komt men in het huidige poortgebouw. Dat is tot een riant en smaakvolle ingang, met een receptie voor de cliënten van de salons en voor de hotelgasten, ingericht.

De brekerij en de opbouw is aan passanten voorbij gegaan, maar er is in al die voorbije maanden al heel wat gerealiseerd. Er zijn al enkele duplo-hotelsuites [kamer+ keuken] aparte slaapkamer [1 of 2] en badkamer klaar. Daarnaast bevinden zich in de panden nog enkele studio’s
Waarvan sommigen strekken tot aan de Postelstraat, met ’t Kappertje op nr. 38 en het ernaast gelegen kantoorpand op nummer 40.

Het Bossche architectenbureau Jeroen Dingemans is de ontwerper van de verbouwingen. De Bussumse interieurzaak Koldeweij heeft de – enerzijds - moderne designkamers ontworpen. Het is een combinatie van luxe, comfort en sfeer. Ze stralen met behoud van de historische elementen, zoals schouwen en de originele plafondbalken, een huiselijke sfeer uit.
 
Uitzicht vanuit het hotel vanuit ‘t Smalste pandje [Uilenburg 24] op het Mariënburgcomplex. Links de tuin van ‘De buurman 'De Munt’ in de Postelstraat. 

foto's © paul kriele, 18 maart en 21 december 2015.
Maanden is er over gedaan om de panden in de Postelstraat en nog meer de panden die grenzen aan de Binnendieze, te verbouwen tot een modern hotel Uylenhof.

De situering is magnifiek. De Uilenburg heeft de reputatie idyllisch te zijn, maar ook het uitzicht op de kloostertuin van de Zusters Mariënburg en van ‘de Munt’ is uniek.
De naam Uylenhof is afgeleid van die tuinen én van de binnentuin die tussen de percelen in de Uilenburg en Postelstraat ligt ingeklemd.

De naam van het Hotel is feitelijk 'Uylenhof Hotel en Haarstudio'. Dus er komt beslist geen einde aan de kapsalon sterker nog: die wordt uitgebreid met een haarmassage waarvoor Nanette de diploma’s heeft behaald.

Terug naar boven