Brownies en Downies in Lange Putstraat plots gesloten

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-04-2016 | Gewijzigd op: 12-04-2016
Het restaurant Brownies en Downies op Lange Putstraat 3, dat  rond carnaval 2013 opende, is plots gesloten. Het restaurant, dat vergelijkbaar is met 'In de Roos' en 'De Raadskelder', maar met een eigen beheer, maar wel met personeel met een rugzakje, is onverwacht gesloten.
-Links Tijs Vis [l.]  die met Teun Horck in 2010 het initiatief nam voor de formule van Brownies en Downies, hebben het kontrakt met de Bossche  franchisenemer Maarten Klopstra [r.] en kok Jelle Hielkema van de Bossche zaak op  Lange Putstraat 3  verbroken.
-Rechts: Lange Putstraat  3, waar een
Brownies en Downiesrestaurant zat.

foto's © paul kriele,  31 december 2012.

De reden van 'einde kontrakt' is dat de uitbater -de franchisenemer Maarten klopstra, niet meer aan de formule, zoals die Vis en Horck zien,  niet meer konden beantwoorden.
Daardoor is er een eind gemaakt aan de zakelijke franchising door Maarten Klopstra, zegt Teun Hock de companon van Tijs Vis in Veghel.  De andere acht zaken, zoals in Veghel, gaan gewoon door.
Teun Horck deelt mee dat deze onvewachte stop, nog niet het einde betekent van een Bossche vestiging van Brownies en Downies. 'Mogelijk gaan we op deze of op een andere plek verder.'