Hinthamerstraat 109: restaurant ‘Vrienden’ door brand getroffen

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-03-2017 | Gewijzigd op: 25-03-2017
Restaurant Vrienden op Hinthamerstraat 109 werd vanmorgen -zaterdag 25 maart 2017, tegen half acht getroffen door brand. Een brandende kaars voor de ruit van het restaurant de oorzaak. De kaars was in de houten vensterbank ingebrand.
De brandweer, die snel met een ladderwagen en een motorspuitwagen ter plaatse was, kon niet voorkomen dat het interieur onder de rookschade heeft geleden. Maar de schade bleef verder beperkt. Wel werden uit voorzorg de bovenwoningen ontruimd.
Het restaurant 'Vrienden' was nog geen twee maanden open. 
>>Zie bericht hieronder.

Hinthamerstraat 109, waar 
twee maanden geleden restaurant  'Vrienden' opende.
De ruit, waar in de vensterbank nog een brandende
kaars stond, die de houten vensterbank verschroeide
.

foto's © paul kriele,  25 maart 2017.
 


Nieuw restaurant 'Vrienden' op Hinthamerstraat 109
Mike van de Pas [26] en compagnon Jordy Loeies [25] begonnen in januari dit jaar op Hinthamerstraat 109 met de verbouwing van het voormalige Griekse restaurant Gregor dat ze naam ‘Vrienden’ gaven. De specialiteit is kip aan het spit in diverse smaken en op houtskool bereid. Maar de kaart vermeldt ook vis-en vleesspecialiteiten.

Op donderdagmorgen 1 december 2016 ontving Mike de sleutel. Half januari 2017 gaan we open, vertelde hij ons bij bakker Korengoud.Restaurant Vrienden op Hinthamerstraat 109.


foto © paul kriele, 29 oktober 2016.

Het interieur wordt naar ontwerp van Perry van Living in de Vughterstraat, aan de smaak van de nieuwe uitbaters aangepast met houten stoelen met lederen bekleding en nieuwe wanddecoraties.
Er komt vanwege de rook ook een professionele afzuiginstallatie in de zaak van Cefra.
Mike: ’De bedoeling is van ‘Vrienden’ een laagdrempelige, relaxte zaak te maken, waar een huiselijke sfeer heerst.'

'Maar,' vragen we,' waarom kip als specialiteit..?' Mike: 'Tja, kip is 'in'. Op dit moment is kip booming en het is nog gezond ook!', reageert Mike.
De planning is dat Gregor per 1 december 2016 sluit en dan de verbouwding voor Mike van der Pas en Jordy Loeies begint. De opening staat voor half januari 2016 voorzien.


Terug naar boven