Nieuw Hotel op Hinthamereinde 'De Blauwe Pauw'

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-02-2017 | Gewijzigd op: 22-03-2018
Op Hinthamereinde 13 ging zondag 19 februari 2017 boutiekhotel 'De Blauwe Pauw' feestelijk voor betrokkenen open. De naam is ontleend aan het smeedwerk,  een pauwenstaart  voorstellend, boven het venster van de entree*. Het pand was voorheen een dokterswoning, laatstelijk van wijlen dokter Lex Bots.
Het hotel is een initiatief van Ton Kranenburg, die eerder het stadshotel Jheronimus met compagnon Marco Mulders leidde.
Het drie sterren plus  hotel is gevestigd in een pand van kort na 1900 en bevat  classistische elementen, maar over het algemeen heeft het een moderne uitstraling. 

Het bevat  4 tweepersoons, 1  drie persoons en 1 -eventueel van 4 met 2 uit te breiden- dubbel kamer.
De komende week gaat de site www.hoteldeblauwepauw.nl onlineHinthamereinde 13, voorheen de
dokterswoning /praktijk van dr. Lex Bots. Vanaf 19 februari
2017 zit op dit nummer Boetiekhotel 'De Blauwe Pauw'.

foto © paul kriele, 21 februari 2017.
.......................................................................................................


 

  

Interieur van Hinthamerstraat 13 

Het interieur is voorzien van een aantal bijzonder rijke decoraties. Zowel op begane grond als op verdiepingsniveau bevinden zich gedecoreerde stucwerkplafonds. De binnendeuren hebben neo-renaissance omlijstingen met kroonlijst en timpaan. Op de eerste verdieping bevindt zich een console met een vrouwenfiguur. De nog oorspronkelijke trap, voorzien van gesneden trappaal, bevindt zich in de trappenhal met groot samengesteld lichtvenster in het dak.

Redengevende omschrijving

Het pand heeft monumentale waarde vanwege de gevels, de bouwmassa en de situering. Van bouw- en kunsthistorische waarde zijn de diverse in- en exterieurelementen zoals de plafonds, de deuren en de trappenhal. Het gebouw is een goed voorbeeld van de neo-classicistische bouwstijl omstreeks 1900. Bron: Bossche encyclopedie.

Terug naar boven