Impuls aan aspect 'gastheerschap' bij horeca-opleidingen

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-03-2017 | Gewijzigd op: 17-03-2017

Op initiatief van Albert Kooy, adviseur en voorheen verbonden aan  het KW1- College, Thérèse Boer van De Librije en Cynthia Busscher van de Hotelschool Stenden in Leeuwarden, is een werkgroep Gastheerschap 3.0 opgericht. Zij vinden dat het aspect Gastheerschap is achtergebleven tov het koksvak.


Deze werkgroep heeft als doel  de nieuwe generatie te enthousiasmeren voor de professie gastheerschap en een halt toe te roepen aan de terugloop van gastheren en vrouwen in de horecabranche . Dit willen ze bewerkstelligen door de driehoek tussen bedrijfsleven, de scholen en de leerlingen te optimaliseren. Ook willen ze op een zo goed mogelijke manier de mooie kanten van het gastvrijheid vak landelijk in de schijnwerpers zetten.

 
-Boven: Albert Kooy,
docent aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden.

-Rechts: EstherReinders van 'Be my Guest', 
startte een opleiding  Gastheerschap
.

foto's © marc venrooij, 28 juni 2005
en © paul kriele,14 februari2017 [r].
..........................................................................................................

De eerste stap was dat een 20 tal  mensen, landelijk werkzaam in de Hospitality  waren uitgenodigd om met een pitch de initiatiefgroep bekend en vertrouwd te maken met Hospitality/ Gastheerschap. Onder andere 3 specialisten in de Hospitality uit onze eigen stad  die hier aan meewerken zijn Leon Ypelaar [Maitre en sommelier bij De Kazerne], Nathalie Richardson [Docent gastheerschap KW1C] en Esther Reinders ( eigenaar van ‘Be My Guest’ en gastvrouw bij Lux).

De eerste regionale effecten zijn dat we het initiatief gaan nemen om een platform leermeesters bediening op te richten, om op die manier vanuit het  KW1C een beter contact met de opleiders in het bedrijfsleven te bewerkstelligen.

Ook is er nu een landelijke werkgroep Gastheerschap opgericht waarin bovengenoemde Bosschenaren zitting hebben met o.a. Peter Klosse oprichter van de gastronomie opleiding in de Echoput te Hoog Soeren,  Thérèse Boer van De Librije in Zwolle en Albert Kooij van de Hogere Hotelschool te Leeuwarden.Terug naar boven