Slepende rechtzaak over huur / verhuur ’t Pumpke op de Parade.

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-03-2017 | Gewijzigd op: 28-03-2017
 Al jaren loopt er een  geschil over de huur die de uitbater van ’t Pumpke, Peter van den Groenendaal, via Heineken aan Bosmans moet betalen. In feite gaat het om twee rechtszaken:  Heineken tegen Bosmans, de voormalige eigenaars/uitbaters van ’t  Pumpke en de onderhuurder Groenendaal tegen Heineken.

De Groenendaals,  Peter en diens zoon Otto, vinden dat zij ten opzichte van de aanpalende horecazaken op de Parade teveel huur betalen.

De huidige uitbater
van 't Pumpke Peter van den Groenendaal
.

foto © paul kriele, 15 maart 2015.
..................................................
..
De voormalige uitbater
van 't Pumpke Hans Bosmans


foto © l17 februari 2010.


De rechter is, zoals vorig jaar toen een onderzoeksrapport naar de huren, door de rechter na kritiek van deskundigen -terzijde werd geschoven, in afwachting van een nieuw rapport.  

Daar gaat donderdag 31 maart, dan wel geen fysieke, maar wel een schriftelijke zitting op de rol. Er wordt al meer duidelijk als de rechter dat rapport accepteert en er dan eventueel vervolgstappen kunnen worden genomen.

Maar het kan ook zijn, dat de zaak wordt uitgesteld ivm dat rapport, of de rechter vraagt aan partijen een reactie op dat rapport te geven. Dan kan het in deze lang slepende zaak weer enkele maanden aanlopen.

© pk, 28032017.

 

Foto’s

Hans Bosmans de aanvankelijke eigenaars /uitbater van ’t Pumpke en Peter van den Groenendaal, die het café enkele jaren geleden overnam.