Verwersstraat 58: ‘Taste Bij Dirk’ failliet

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-03-2020 | Gewijzigd op: 01-04-2020
Restaurant 'Taste bij Dirk' vraagt faillissement aan.

Dirk Hover heeft door tegenvallende omzet voor zijn restaurant in de Verwersstraat 58 faillissement aangevraagd. De reden is dat de zaak, die nog geen twee jaar geleden open ging, niet voldoende op bracht om de kosten te dekken en winst te maken. Dirk Hover noemt het '....dat hij voor de komende zomermaanden geen buffer heeft kunnen opbouwen'.De wijnbar 'Bij Dirk' op Verwersstraat 55, dat  Dirk in september 2014 begon, blijft gewoon voortbestaan.  Bron: B.K. dd.30032020 
Het pand Verwersstraat 58 is overigens van Nolly Manders.

Taste bij Dirk Bericht van 15 mei 2017: 'Taste bij Dirk' nieuw culinaire aanwinst in het Bossche horecalandschap.
Op Verwerstraat 58 gaat donderdag 18 mei 2017  ‘ Taste Bij Dirk’ open. Het is de tweede zaak van de succesvolle horecaondernemer. Tegenover ‘Bij Dirk’ groeide uit van de formule van een proeverij naar een volwaardig restaurant met kleine gerechten. ‘Taste Bij Dirk’ gaat draaien met een jong team [onder de 30 jaar] culinaire  koks en in de zaak zwaait Inge Kuenen [35 jr.] de scepter. 
Dirk Hover zo trots als
een pauw in zijn nieuwe zaak 'Taste Bij Dirk' die donderdag 18 mei 2017 open gaat.


foto © paul kriele, 15 mei 2107.
.............................................................

 'Taste Bij Dirk' biedt, zoals de koks Lucas Schrover [voorheen  ’t Misverstant], Ehsan Zirak [van het bekend Antwerpse restaurant The Jane van Sergio Herman] en kok Bas Hoekstra toelichten, een combinatie  Van Europese gerechten. ‘Specifiek,’ zo vertelt Ehsan Zirak dat elke dag de gerechten door hen gekozen worden op aanbod van versheid. Dat betekent dat er geen menukaart wordt gehanteerd, maar de kok op de dag zelf zijn keuze kan bepalen. Hierdoor is een variëteit van de meest verse gerechten gegarandeerd. Dat is ook het motief van Taste Bij Dirk om geen menukaart te gebruiken.   
Verwersstraat 58 voortaan 'Taste Bij Dirk'

foto © paul kriele, 15 mei 2017.
............................................................................................................. 

Deze klasse zaak heeft  door kleur –en de keuze van bijv. zacht beige getint meubilair - een sfeervolle inrichting gekregen. In zes weken is het pand, voorheen Sense, veranderd en daar waar noodzakelijk uitgebreid met een geheel nieuwe keuken, garderobe en twee toiletgroepen.
Ook de binnentuin is bij de zaak getrokken. Nieuw is een chefs table, een hoge tafel, waar vandaan enkele gasten de kunsten van de koks kunnen gade slaan. Ook een culinaire bijzonderheid  is het knusse plekje in de zaak, waar enkele gasten van de door de kok ter plekke bepaalde kooktechiek: ‘Sous-vide’ bar-bits, ofwel het langzaam garen van producten, kunnen proeven.
Voor de vernuftig bedachte en stijlvolle inrichting staat architect  Thomas de Gier van TDG garant. 
Zaterdag 13 mei was de opening voor de familie van de vaste medewerkers en de volgende week houdt gastheer/patron Dirk Hover een proeverij voor zijn collega’s uit de Bossche horeca.  BIJ Dirk is dinsdag en woensdag gesloten, maar op de overigen dagen heet gastheer Dirk Hover zijn gasten elke dag van de week voor lunch of diner welkom. 

Terug naar boven