Visie van Horeca Den Bosch: 'Zet de stad nog meer op de kaart'

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-07-2017 | Gewijzigd op: 01-07-2017
Koninklijke Horeca Nederland afdeling ‘s-Hertogenbosch wil de stad met een betere horeca nog meer op de kaart zetten. Dat heeft zij vastgelegd in een nieuwe horecavisie. Kernpunten zijn: grotere inzet op gastvrijheid, vernieuwing, diversiteit, kwaliteit en samenwerking van de Bossche horeca. Als kernwaarden voor de horeca noemt zij: 'transparantie, actief en flexibel’.

Voorzitter van de Koninklijke
Horeca Nederland afdeling
Den Bosch Bernard Kuenen.


foto © paul kriele, 12 juni 2017.
.............................................................

Aanleiding voor de nieuwe visie is de verouderde versie van bijna 25 jaar geleden. 'Onze visie van toen sluit niet meer aan op het huidige horecaklimaat. zegt woordvoerster tevens vice-voorzitter Helga Gerritzen. 'In die nieuwe binnenstadsvisie staat onder meer: het betrekken van studenten bij de binnenstad. Zij missen momenteel de binding met het centrum. Dat gaat al mis bij de introductieweek die bij het Paleiskwartier plaatsvindt. Daarom zou dit weer in de binnenstad moeten gebeuren.
Ook zou de regelgeving verruimd dienen te worden om vernieuwing mogelijk te maken en daardoor gebieden aantrekkelijker te maken. Dat wil zij doen saman met de VVV,  De Kring Vrienden van 's-Hertogbosch, gemeente, en ondernemersvereniging  Hartje 's-Hertogenbosch.
De visie wordt vandaag, zaterdag 1 juli 2017, met de  raadsfracties besproken.
 
In de horecavisie worden als actiepunt de openings- en sluitingstijden genoemd. Gerritzen: “Wij zijn niet voor vrije sluitingstijden, maar wel voor verruiming van de tijden op aangewezen dagen. In het kader van gastvrijheid en veiligheid, vinden we het niet kunnen dat door de vensteruren mensen op straat staan omdat de kroegen zijn gesloten, maar door vensteruren zij niet meer binnen mogen bij de nachtzaken. Dat schept onveilige situaties. We zien liever een natuurlijke uitloop van de horecabezoekers. ”

Zie ook de site met verdere toelichting.: Horecavisie

Terug naar boven