1e TAP Punt in 't land op Minderbroedersplein

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-08-2017 | Gewijzigd op: 17-08-2017
De gebroeders Roels van 'Meat Bar & Grill' openen op 9 september 2017 het eerste TAP PUNT in 't land op Minderbroedersplein 28, naast hun zaak MEAT Bar& Grill. Meestal bieden de reguliere restaurants 'wijn en spijs', dit is  met bier en Flammkuche een geheel nieuwe, uit de Elzas afgeleide formule, legt Joryck uit. Samen met diens broer  Lauren zijn zij de eigenaren en uitbaters van deze nieuwe zaak. Die is gelegen op de plek waar voorheen Pink Lemon zat.

De formule is bier  ze tappen 60 verschillende soorten] met Flammkuche. Dat uit de Elzas afgekeken gerecht bestaat uit een flinterdunne onderlaag van een soort bladerdeeg met een daarop in creme fraîche belegde toppics zoals vlees, vis of zelfs vegetarisch gerechten. Zelfs zoet en hartig is ook mogelijk. Daarbij biedt TAPPunt voorlopig 60 soorten speciaal bier en straks 150 soorten. Voor kinderen zijn biedt de keuken kleine varianten van deze Flammkuche met uiteraard frisdrank.

Zicht op Minderbroedersplein 28, waar TAPPunt op 9 september opent.

Links, op de nrs. 22-26, Meat Bar & Grill ook van de gebroeders Roels.foto © paul kriele, 16 augustus 2017.
............................................................
 

De gebroeders Roels konden, zoals het gezegde luidt, eens in je leven je buurman kopen. Die kans deed zich vorig jaar toevallig voor.  
Intussen is de verbouwing- in eigen beheer -volop aan de gang. Het ontwerp komt van  King Kongs Extravert Interiors, een Eindhovens ontwerpbureau dat gespecialiseerd is in horecaconcepten. 
Het pandje heeft een bewogen geschiedenis achter de rug, met een grote wisseling van horecazaken. Het begon in 1952 met de eerste Bossche Chinees [Ping Woo-Lao] en daarna een grote wisseling van horecazaken, met op het laatst Pink Lemon. 

De sfeer van het interieur zit tussen modern en klassiek in. Ook is er een grote variëteit aan materiaalgebruik: van hout, metaal tot marmer. Het meest opvallend is de zgn. bierbrouwersvloer met als kenmerk mozaïekpatronen, Die combinatie maakt van TAP PUNT een echt hipster café, waar de sfeer en het kleurgebruik je een warm welkom bieden. 
 
Minderbroedersplein

Met de gebroeders Roels gaat
het Minderbroedersplein een nieuwe toekomst tegemoet. Meat enTAP PUNT gaan op de meeste feestelijke dagen in het jaar meedoen
met de evenementen
die dan in de stad plaatsvinde
n.

foto © paul kriele, 16 augustus 2017.
............................................................ 
 

Het eetcafé TAPPUNT is de gehele week behalve op dinsdag  van 12.00 tot 02.00 uur geopend.
zie ook tappuntzuid.nl en de site  van MEAT Bar & Grill
 


Terug naar boven