Restaurant Shirak Karrenstraat 14 met nieuw concept

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-10-2017 | Gewijzigd op: 12-10-2017

Restaurant Shirak op Karrenstraat 14 begint, na ruim 6 jaar in de oude formule te hebben gefunctioneerd, met  een nieuw concept. Shirak is de nieuwe naam voor het  voormalige restaurant ‘De Bossche Kar’. Over wat de nieuwe formule betekent, vertellen de eigenaars, vader Leo en zijn 26-jarige zoon Gatchik Grigoriants, dat het gaat om een combinatie van traditioneel Armeense gerechten naast een ruim aanbod van vegetarische gerechten.

Restaurant Shirak op Karrenstraat 14 gaat na een vernieuwd
concept en een nieuwe huisstijl zaterdag 14 oktober 2017 officieel open.


foto © paul kriele, 11 oktober 2017.  
......................................................................................................................

 Armenië kent een eeuwen oude cultuur, zeker ook op culinair gebied. Daarin is de invloed van de omliggende landen [zoals Griekenland en Rusland]  terug te vinden. Ook daar wordt veel met specerijen gewerkt. Die invloed vertalen de Grigoriants weer terug naar het Armeens, hun geboorteland. Specifiek komt hun provincie Shirak [dus de nieuwe naam] met de berg Ararat,waar Noëe/ Noach met zijn boot vol dieren aanmeerde, in hun aanpak in beeld.

De hoofdmoot, waar het in de keuken om draait, is het combineren en samen brengen van de gasten die van vegetarisch houden met gasten die meer op vlees-, vis-, en kipgerechten zijn gesteld. Dat kan voor hen een nieuwe culinaire ervaring betekenen. Restaurant Shirak  serveert Armeens vlees –en visgerechten die in een nieuw jasje worden gepresenteerd. Voor de vegetariërs valt op de menukaart uit 25 vegetarische gerechten te kiezen. De kok koopt die in bij aan hem vertrouwde foodleveranciers en Armeense cateraars. Het grootste deel wordt binnen de familie voorbereid. Zij houden de versheid in de gaten en richten zich daarbij voornamelijk op duurzaamheid en op de lokale producten. 

Bij restaurant Shirak op Karrenstraat 14:
nieuw culinair concept en een nieuwe huisstijl.

..................................................................................................
 

De keuken van ‘De Bossche Kar’ raakte in die zes jaar ook wijd en zijd bekend door zijn enorme diversiteit aan vegetarisch gerechten. Zo zelfs dat  vanuit Amsterdam de Bossche Karrenstraat werd aangedaan. Het restaurant was daarin uniek en ongeëvenaard.

Vader Leo en zoon Gatchik, die zijn studie  aan de Hogere Hotelschool in Den Haag afrondt, wil dan ook  die specialiteit van hun restaurant, onder de nieuwe naam Shirak aanhouden. Op de menukaart staat uiteraard ook een breed scala aan Belgische bieren, Armeense en Europese wijnen en Armeens gedistilleerd.

Restaurant Shirak opent officieel zijn deuren op zaterdag 14 oktober 2017. Voor een voorproefje is iedereen welkom. Voor een uitgebreid diner is het mogelijk te reserveren via 073 6145462. Terug naar boven