Café Schutterswelvaren wordt eerste Bossche pannenkoekenrestaurant

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-01-2020 | Gewijzigd op: 15-01-2020
Het is al weer -op een maand na-  twee jaar geleden [februari 2018], dat Willy Meulenbroek en Diny van Esch vanwege hun leeftijd zeiden te stoppen met dit beeld bepalend café  in Orthen. Het schutters café aan de Ketsheuvel dat nu een jaar leeg stond, werd in 1997 of 1998 door hen overgenomen van John Netten, die een jaar later alleen met het cafetaria verder ging.
 
Scutterswelvaren, de naam is afgeleid van een oude schuttersvereniging.
 

Fredie en Marion van Asch in Enspijk hebben de zaak overgenomen en gaan die voortzetten als pannenkoekenrestaurant.  Daarmee wordt vanaf april 2020 Schutterswelvaren, die de naam behoudt, het eerste Bossche pannenkoekenhuis.
Beide ondernemers van een melkveehouderij in Enspijk,  staan nog voor een grote verbouwing. Die bestaat uit een nieuwe keuken, een nieuw restaurant op de plek van het cafetaria en de oude zaal en een nieuwe toitetgroep. De veranda wordt afgebroken om plaats te maken voor een terras. 

Korte historie vanSchutterswelvaren
Het pand is gebouwd door het Piet van Bilsen en kreeg voor de oorlog de bijnaam D'n Bils.
In de oorlog kwam er ongveer 1947 werd Henk van Esch  [*Orthen,1908] de derde exploitant. In het voorjaar van 1959 ondernam Henk een grote verbouwing die bestond uit een vergroot voorlokaal.
Henk deed de zaak in 1997 over aan dochter Jeanne, getrouwd met Henk van Wandelen, een bekende naam in Orthen.
Van dit echtpaar nam de zus van Jeanne, Diny van Esch [75] , getrouwd met Willy Meulenbroek [69] in 1997 of 1998 Schutterswelvaren over. Beiden kondigden in februari 2018 aan dat ze begin 2019 zouden stoppen.
Kortom, na de overname eind 2019, gaat Schutterswelvaren verder als pannenkoekenrestaurant dat vanaf april 2020 geleid gaat wordt door Ferdie en Marion van Asch. 

De naam Schutterswelvaren komt van de burgerwacht die oefenden op het fort in Orthen. Na afloop deden de schutters het café op de Ketsheuvel aan om uit te rusten onder het genot van een borreltje of pilsje. Daar komt de naam Schutterswelvaren vandaan. 

Bericht van 19 februari 2018 Café Schutterswelvaren stopt 
Willy Meulenbroek [68] en Diny van Esch [74] stoppen eind dit jaar met hun café Schutterswelvaren op de Ketsheuvel in Orthen
Het echtpaar voelt zich te oud om nog langer door te gaan. Bovendien halen ze er te weinig omzet uit om er van te kunnen leven. Dat meldt het Brabants Dagblad [dd. 19022018].
Schutterswelvaren namen zij 25 jaar geleden over van de familie Netten.
 
Schutterswelvaren op
de Ketsheuvel in Orthen.


foto © google streetview.
................................................................
 

0

Terug naar boven