Peter Holterman van 't Root neemt Eetcafé De Druif over.

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-06-2018 | Gewijzigd op: 27-06-2018
Eetcafé De Druif op Markt 13 wordt na de zomer overgenomen door Peter Holterman en diens zonen Daan en Jules. Peter is de partner van Jolanda Valentijn [58] die het cafe 't Root Scharlaken in de Kolperstraat 4 najaar 2015 van het echtpaar Hans en Thea van Bladel-Haarmann  voortzette als 't Root.

Eetcafé
De Druif op Markt13  verkocht.


foto © paul kriele, 27 juni 2018.
............................................................

'Het is noga prematuur, dus ik weet nog helemaal niet welke plannen er nog boven komen,' aldus Peter Holterman. 'De naam van deze van eind jaren zestig gevestigde horecazaak, zal zeker blijven'.
Toen kwam de famiile Leo en Riek Wolfs in de zaak die bekend stond als San Remobar en vervolgens als café De Pijp.
Riek Wolfs-van de Heuvel heeft jaren met haar zus Jeanette vande Loo-van de Heuvel de zaak bestierd.

Café 't Root  op Kolperstraat 4, waar
in oktober 2015 Jolanda Valentijn 't Root Scharlaken voortzette.


foto © paul kriele, 27 juni 2018.
...................................................................................................................................

In 2010 kondigde Riek Wolfs-van de Heuvel al aan dat zij, na 41 jaar, wilde stoppen. Riek is op 27 september 2013 op 66-jarige leeftijd overleden.  Rieks zwager, Rudy van de Zande, is daarop op de achtergrond de zaak gaan beheren. Rieks man Leo was al in 1966 overleden.
In april 2011 schakelde De Druif op de hoek met de Kolperstraat over van café/bar naar eetcafé.  In 2016  is de pandeigenaar, een Amsterdamse investeringsmaatschappij, de verdiepingen gaan verbouwen tot appartementen.

Als café De Druif was het al in d ejaren 60 een geliefde zaak waar mensen met name uit de zorg, na de nachtdienst even kwamen bijtanken.