Ingrijpende ombouw Hotel Nuland

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-06-2019 | Gewijzigd op: 10-06-2019
Ingrijpende ombouw Hotel Nuland  
Hotel Nuland aan de A59, de weg Den Bosch-Oss-Nijmegen, gaat een periode in van een ingrijpende verbouwing. Maar de zaak draait gewoon door.


Impressie van het nieuwe Hotel Nuland.

© vandevalk, november 2018.
...........................................................................

Vóór het hotel komt eerst tijdelijk een pop-up nieuwbouw, terwijl daarachter het oude deel een grote metamorfose ondergaat, zoals de uitbreiding met hotelkamers en gemoderniseerde congreszalen [1000 plaatsen].

De tijdelijk pop-up nieuwbouw, genaamd 'De Valk Next-Door' zal op 1 augustus 2019 in gebruik worden genomen. Op die  tijdelijke locatie bevinden zich restaurant, keuken, bar receptie, een lobby en een eerste verdieping met totaal voor 268 gasten. In de nacht van 31 juli op 1 augustus verhuist alles over, een klus die met hulp van de 150 medewerkers gebeurt.
De nieuwbouw die pas daarna begint, omvat een uitbreiding met twee verdiepingen die het karakteristieke Van de Valk puntvormige dak doet verdwijnen. Verder komen er luxe hotelkamers en faciliteiten bij. Zoals een congrescentrum met multifunctionele zalen [1000 plaatsen]. Daar kunnen zelfs auto’s met een lift naar binnen rijden.

De verbouwing, die eind 2020 klaar moet zijn, is via social media en de site www.hotelnuland.nl te volgen. Motel Nuland was onder wijlen Gerrit en Toos van de Valk- van der Capelle in 1968 naast de andere louter alleen Van de Valkrestaurants, het eerste grote Van de Valk motel/hotel, een concept dat Gerrit in Amerika had leren kennen.