Nieuwbouw motel Van der Valk in Nuland

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-09-2021 | Gewijzigd op: 08-09-2021
Nieuwbouw van Motel Van der Valk in Nuland. foto © henk van esch, 6 september 2021.
 
foto's © henk van esch, 7 sepember 2021

Hoogste punt voor nieuw Hotel Van der Valk in Nuland.  dd. 28 februari 2021
Op vrijdag 26 februari 2021 bereikte de ombouw van het Hotel van der Valk in Nuland haar hoogste punt. Dat  was reden voor een feestje met de familie, die met vier generaties aanwezig was, onder wie ook Toos van der Valk, de weduwe van Gerrit. 
De planning is dat het hotel in het vroege najaar van 2021 open gaat.
...
-Bovenaan: de familie Van der Valk met vlnr.: Wendy, Vincent, Tiana, Toos en Gerrit-Jan.
-Onderaan: Impressie van de nieuwbouw.
 foto's © henk van esch, 26 februari 2021.
...Bericht van 10 juni 2019 Hotel Van der Valk in Nuland ondergaat een ingrijpende ombouw
Het casco van de nieuwwbouw komt meer en meer te voorschijn.
foto © henk van esch, 4 november 2020.

Nieuwbouwsituatie van zomer 2020.
......
foto's © henk van esch, 15 mei  en 13 juni 2020
.....


Het nieuwe geheel gemoderniseerde en qua faciliteiten geheel up to dated complex, telt vier verdiepingen en een grote glazen vide.
Op de begane grond bevindt zich Gerrits à la carte restaurant,  een Live cooking restaurant, een hotelbar, private dining room en een Sushi restaurant. Op de eerste verdieping zijn een een congrescentrum en multi-functionele zalen.
Het hpotel telt straks 135 hotelkamers, waaravan 12 thema suites met sauna jacuzzi, casino en fitness/welness.
Bericht van 10 juni 2019 Ingrijpende verbouwing van Motel Nuland
 Hotel Nuland aan de A59, de weg Den Bosch-Oss-Nijmegen, gaat een periode in van een ingrijpende verbouwing. Maar de zaak draait gewoon door.


Impressie van het nieuwe Hotel Nuland.

© vandevalk, november 2018.
...........................................................................

Vóór het hotel komt eerst tijdelijk een pop-up nieuwbouw, terwijl daarachter het oude deel een grote metamorfose ondergaat, zoals de uitbreiding met hotelkamers en gemoderniseerde congreszalen [1000 plaatsen].

De tijdelijk pop-up nieuwbouw, genaamd 'De Valk Next-Door' zal op 1 augustus 2019 in gebruik worden genomen. Op die  tijdelijke locatie bevinden zich restaurant, keuken, bar receptie, een lobby en een eerste verdieping met totaal voor 268 gasten. In de nacht van 31 juli op 1 augustus verhuist alles over, een klus die met hulp van de 150 medewerkers gebeurt.
De nieuwbouw die pas daarna begint, omvat een uitbreiding met twee verdiepingen die het karakteristieke Van de Valk puntvormige dak doet verdwijnen. Verder komen er luxe hotelkamers en faciliteiten bij. Zoals een congrescentrum met multifunctionele zalen [1000 plaatsen]. Daar kunnen zelfs auto’s met een lift naar binnen rijden.

De verbouwing, die eind 2020 klaar moet zijn, is via social media en de site www.hotelnuland.nl te volgen. Motel Nuland was onder wijlen Gerrit en Toos van de Valk- van der Capelle in 1968 naast de andere louter alleen Van de Valkrestaurants, het eerste grote Van de Valk motel/hotel, een concept dat Gerrit in Amerika had leren kennen.


Terug naar boven