Orthenstraat: Frenchie, een café in Franse stijl geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-07-2019 | Gewijzigd op: 08-07-2019
Op Orthenstraat 47 F, precies op de hoek met het Geertruikerkhof, hebben Niels Martens en Jacqueline Schoots een café in Franse stijl geopend. Dat wil zeggen de kaart vermeldt tal van producten die refereren aan de Franse keuken en soms ook een Amerikaanse inslag hebben, zoals pancakes en freakshakes.
 
Orthenstraat 47F

Interieur van Fenchie café met
eigenaresse Jacquelin Schoots op
de voorgrond en haar medewerksters
Simone en Annebel achter het buffet.

Niels Martens, die onder meer met de administratie bemoeit, bevindt zich in de keuken.

foto © paul kriele, 8 juli 2019.
.................................................................

Jacqueline en Niels ontmoetten elkaar na hun studie aan de TIO, de hotelschool in Utrecht, waar beiden hotelmanagement deden. Maar de echte kennismaking volgde pas tijdens hun opleiding op de TIO op een stage in een Amsterdams hotel. Maar daar kwamen ze er achter dat hotel management niet hun keuze zou worden en besloten zij een eigen zaak te beginnen. Hoewel de nu 27-jarige Jacqueline al vanaf haar jeugd hotelmanagement in gedachten had. Die zaak –Frenchie café genaamd- ging in 2018 in de Lange Nieuwstraat open. Dat was een succes. Utrecht, waar Niels woonde, was en is voor hen de stad, waar de binnenstad hen erg beviel door het gezellige karakter en de sfeer. Het is zeker een hippe stad voor de horeca. Door het succes gingen zij eens verder kijken.
 

Orthenstraat 47F

Exterieur en interieur van de nieuwe horecazaak op Orthenstaat 47 F:  Frenchie café.
Dat is - voor een café- een aansprekende
formule in  Franse stijl en met
daarnaast  ook Amerikaanse lekkernijen. 


 
foto's © paul kriele, 8 juli 2019.

Mede door Jacquelines jeugdervaringen, toen ze met haar moeder vanuit Culemborg en zo ook wat Niels betreft, vanuit Meeteren, vaak een dagje Den Bosch deden. Dat was voor hen een uitje. Zoveel jaar later kwam door die ervaringen Den Bosch in beeld, waarbij zij kozen -niet direct voor de Markt en omgeving- maar wel voor een aanloopstraat. Bij die oriëntatie kwam het pand op de hoek Orthenstraat-Geertruikerkhof, dat al jaren een horecabestemming heeft, vrij.
De zaak toont blinkend fris en royaal met leuke bloemetjesaccenten. Dat werkt mede door de jeugdige bediening erg uitnodigend.
Op de kaart staat een keur van tussendoor –lekkernijen, gerechten voor een brunch, met een grote variatie aan eggs, shakes en cakes, Parmezaanse frietjes met truffel. Om zo maar wat toppers te noemen.
Frenchie café, met een vleugje Frans, is van 9.00 -17.00 uur geopend. 

Terug naar boven