Gemeente staat collectieve terrassen toe/Hinthamerstraat afsluiten..?

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-05-2020 | Gewijzigd op: 29-05-2020
Actueel: afsluiting Hinthamerstraat

Op verzoek van de politiek en zeker ook van de politie zal de Hinthamerstraat op proef tijdens  Bossche Zomer [18.00 - 07.00 uur] voor verkreer  worden afgesloten. Dat geeft ook ruimte om er extra terrassen in te richten. De verwachting is dat dit voorstel van D66 en CDA op 9 juni zal worden aangenomen. Ook voor de tijd na Bossche Zomer [na 1 september 2020] wil de politiek wat dit betreft duidelijkheid.

Bericht van 26 mei 2020 Gemeente staat op diverse locaties colletieve terrassen toe 

Uilenburg

De ambities dinsdag 26 mei door Toine van Stiphout gemeld voor de Uilenburgondernemers,  'behoort tot de kleine initiatieven', adus een woordvoerster. 'Daar moet nog uitsluitsel over komen'. 
Intussen werd bekend dat in de Karrenstraat  een terras kan komen. Ook in de Visstraat krijgen ondernemers extra ruimte voor hun zaak.
 
Christoffel, De Stip en Het Veulen.
foto's © henk van esch, 26 mei 2020., 


Extra stoelen op Parade 
In aanvulling op onderstaande trerrasplekken bieden de zes  horeca-ondernemers van de Parade aan kleine horecabedrijven ook een terreasruimte op de Parade aan. Die zouden speciaal voor de martkzaken - die al vier meter extra krijgen- bestemd zijn. In totaal gata he tom 350 stoelen.

In de Stoofstraat mogen Pizzeria Stefano's en restaurant Barza gezamenlijk een terras inrichten. Zo gaat dat ook op voor de Parade waar de zes cafe's, niet zoals eerder gemeld op de rijbvaan komen testaan. Maar alsnog een gezamenlijk terras op de Parade mogen gaan exploiteren.
Wispelturig
Net zoals het om en om met de markt ging,  zo toont de gemeente zich ook hier weer erg wispelturig.  De Parade was lang onbespreekbaar. Toen kwam het voorstel van uitbreiding op de rijbaan en laatstelijk mogen de horecazaken toch op de Parade hun gezamenlijk terras inrichten. 
In de Kerkstaat wordt ondernemers ruimte geboden om in de lengterichting extra terrasruimte te vinden.
Een eigen verhaal gaat op voor de zaken op de Markt : alle zaken mogen hun terrassen met vier meter uitbreiden.

Verder is er voor twee zaken op het Jheronimus Boschplein, te weten, de restaurants Sense en Het Viswijf ruimte voor een gezamenlijk terras.
In het Paleiskwartier zijn het 'De Jongens van de Wit',  restaurant 'Pollevie', 'De Beren' en 'Baggels and Beans'  die daar een collectief  terrass gaan uitbaten. 
De vraag is nog of de ondernemers alles op tijd  [vanaf 1 juni  2020]  klaar kunnen hebben. 
De  collectieve terrassen zijn toegestaan tot 15 oktober 2020.

Vrije ontmoetingsplekken zijn te vinden in de Mariënburgtuin, de Casinotuin en langs het water. 
 
.....
-Hierboven: Op de Parade krijgen de zes zaken plek voor 350 stoelen .
-Hieronder: De ondernemers in de Uilenburg, die tegelijk met hun collega's plannen hebben ingediend voor extra terrassen in de Korenbrugstraat, Vismarkt en
Sint Jansstraat, hebben daarover nog geen uitsluitsel gekregen.

-Hieronder: Terrasruimte  op het Jeroen Boschplein. 
-Onderaan: Het Blok op de Markt.
foto's © paul kriele, 26 mei 2020. 
........
.....
.....
 
Vreemd is dat de zaken in de Uilenburg van de gemeente nog niets van hun plannen hebben gehoord. Daar gaan wat stenen obstakels o.a. banken weg zodat er plaats komt voor een terras. Dat geldt voor de banken in de Korenbrugstraat. naast Christoffel bij Zoete Lieve Gerritje. Die worden verplaatst naar de opstapplaats  van rondvaartboten in de Molenstraat en de stenen die op de hoek Sint Jansstraat-Sint Janssingel [tegenover hetbolwerk Sint Jan] liggen.  Als die weg zijn ontstaat daar ruimte voor een terras. 
Ook op de Vismarkt, dichtbij de Visstraat, wordt iets meer ruimte ingericht voor een terras.  Dat zijn de plannen die Toine van Stiphout  van het Keershuis,  lid van een speciale commissie, die dit aspect aanpakt,  heef ingediend. Maar tot nu toe bleef uitsluitsel uit. 


Terug naar boven