Parade: gezamenlijk horecaterras opgeruimd

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-10-2020 | Gewijzigd op: 03-10-2020
Nog geen nieuws  voor wat betreft nieuwe activiteiten,  maar het terras van de gezamenlijke horecazaken op de  Parade is vandaag opgeruimd.  Dat is dan na precies vier maanden. 
Voorlopig even niks in afwachting van de lopende initiatievenn  zoals  het jaarlijkse Winterparadijs, of De Bossche Winter  als voortzetting van de Bossche Zomer, of Joris Kerstboom in een ander formaat,  of eigen horeca initiatieven.  Ook daarin speelt de gemeente een alles bepalende rol, maar dat laat zich nog ff wachten.. ..
De reden dat de terrassen twee weken eerder worden opgeruimd is dat het volgens Bernard Kuenen van Silva Ducis moeilijk was toezicht te houden op het aantal bezette plaatsten, als je er ook nog een vast terras bij hebt. In het algemeen zijn de horeca-ondernemers ook die van de zaken in de  binnenstad tevreden. 
Het is met name aan Bernard Kuenen [voorzitter Horeca afdeling Den Bosch]  en Otto van den Groenendaal ['t Pumke]  te danken dat dit unieke terras gerealiseerd werd. Ook de samenwerking met de jeu de boules vereniging maakae het Paradeterras tot een succes.

Zie ook  bericht van  4 juli 2020 Extra terras en Jeu de boulesbanen
Gezamenlijk horecaterras op Parade opgeruimd.  foto © paul kriele, 1 oktober 2020.

Bericht van 29 mei 2020 Horeca Parade-horeca test collectief terras uit
De vijf horeca-ondernemers op de Parade, met ook aanhakend Jolanda Marchal-Manders van het Hart van Brabant, hebben vrijdagmiddag 29 mei 2020 vanuit allerlei invalshoeken het collectief terras op de Parade uitgeprobeerd.
.....
-Hierboven: De Parade waar vanaf Tweede Pinksterdag
om 12.00 uur een collectief terras open gaat. Volgens
de weersvooruitzichten zit het de ondernemers mee wat het weer betreft. 

-Onder: De vijf horeca-ondernemers van de Parade olv
Bernard Kuenen en Otto van den Groenendaal in beraad.  
Vooraan vlnr Bernard Kuenen, Peter van den Groenendaal
en diens zoon Otto. Rechts achterin Peter Kuijken [gemeente]. 

foto's © henk van esch en paul kriele [onder], 29 mei 2020.
 
.....

Onder aanvoering van Bernard Kuenen van Silva Ducis en Otto van den Groenendaal van ’t Pumpke kwamen rode lopers, parasols, bloembakken, de entree en hekken ter sprake. De vijf willen niet met plastic schermen werken, maar wel de anderhalve meter afstand in acht houden. Manders lijkt wel met schermen te gaan werken. Maar dat is geen vervanging van de anderhalve meterregel, zegt een woordvoerster van de gemeente. Na een lange over en weerdiscussie met Peter Kuijken van de gemeente, neemt de Parade horeca het toch op zich die rode lopers beperkt te gebruiken. Volgens Kuijken zijn die door het bobbelen een gevaar voor het publiek. ‘We zullen zien,’ zo klonk het. De horeca gaat Tweede Pinksterdag om 12.00 uur weer open. Kuijken heeft met collega’s van Stadstoezicht en gemeente [afdeling Veiligheid] een rondgang langs een serie [o.a. Karrenstraat, Uilenburg, Stoofstraat en Visstraat] terrassen gemaakt.
....
.....
Overleg en wikken en wegen over punten van een nieuw aan te leggen collectief terras op de Parade met de horecaondernemers en o.a.Peter Kuijken  van de gemeente.
-Hieronder: Links zittend Jolanda Marechal-Manders en rechts
staand Peter van den Groenendaal  en vooraan zittend Bernard Kuenen.
Links vertegenwoordigers van de gemeente, onder wie Peter Kuijken [wit overhemd]
.

foto's © henk van esch, 29 mei 2020
.....


Terug naar boven