Bossche horecabaas Van W. [52] binnenkort voor de rechter

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-08-2022 | Gewijzigd op: 09-08-2022
Kroegbaas Van W. moet alsnog voor de rechter verschijnen. Binnenkort gaat dagvaarding uit. 
............
............................................
Op de Parade  CinQ, Blondt en Velvet Feel Good Bar en Bottles & Bites 
en in de Korenbrugstraat,  voorheen eigendom van van W. 

foto's © paul kriele, 16 augustus 2021 en 8 februari 2020.

Kroegbaas van W. moet alsnog voor de rechter verschijnen
Van W.,[52], tegen wie een aanklacht loopt vanwege een hennepkwekerij in zijn pand aan de Wagnerlaan, moet alsnog voor de rechter verschijnen. Gebleken is dat van W. geld op strak van zijn kwekerij. Daarom wil het OM op hem ‘ontnemingsgeld vorderen’.
Meerdere feiten
In de dagvaarding staan nu meerdere feiten zoals de aanwezigheid van € 30.000 cash en drie exclusieve horloges. En ook tapte de pandeigenaar van de villa op Zuid stroom af uit de meterkast. Intussen wordt ook zijn 32-jarige partner gedagvaard.
De kroegbaas moest van burgemeester Mikkers zijn zaken op de Parade [ Cinq, Velvet Feel Good Bar en Blondt] en Bottles & Bites in de Korenbrugstraat sluiten. De gemeente trok wel de maatregel in van het intrekken van de exploitatievergunningen. Hierdoor zouden de zaken onverkoopbaar zijn geworden, aldus de verdediging van de horecabaas. De rechter vond het wat te ver gaan om de gedagvaarde daarmee te beletten dat aan mogelijke kopers vergunningen zouden worden verleend.
In een eerdere zitting bleek uit wat de advocaat van de gemeente opperde dat Van W. een patroon in de incidenten laat zien. ‘Hij heeft bij uiteenlopende kroegen de regels aan zijn laars gelapt’.
Binnenkort volgt de voorgeleiding van Van W..
Bron: Brabants Dagblad, dd.09082022

Bericht van 20 januari 2022. Politieonderzoek naar hennepkwekerij in pand aan Wagnerlaan van horecabaas v.W. duurt nog voort
Het politieonderzoek naar de hennepkwekerij, die in het pand aan de Wagnerlaan van horecaman v. W. werd ontdekt loopt nog steeds  De bewoner zegt er niets van te hebben geweten omdat er een klusjesman  gebruik van de betreffende kelder maakte. Maar volgens de gemeente is hij er wel verantwoordelijk voor. Het politieonderzoek loopt nog steeds en kan nog enkele weken -gezien vanaf 19 januari 2022.- duren.

Bericht van 13 augustus 2021 Bossche horecabaas vergunningen ontnomen
Bossche horecabaas v.W. moet zijn vergunning inleveren, maar de rechter gaat niet mee met de eis van burgemeester Jack Mikkers
dat vijf jaar lang  geen nieuw vergunningen mag worden verleend aan andere exploitanten voor van W.'s  zaken.

In de rechtszaak van vrijdagmorgen 13 augustus 2021 kwam uit de toelichting van de advocaat van v.W. dit aspect aan de orde dat door die eis verkoop van zijn zaken onmogelijk is geworden.  [zie bericht hieronder]
Omdat de v.W.  buiten een 'slecht levensgedrag', deels in het gelijk werd gesteld [ten aanzien van die verkoop belemmering] veroordeelt de bestuursrechter burgemeester Mikkers de proceskosten  van de exploitant te betalen en ook de griffiekosten, tezamen €3.600.

Bericht van 8 juli 2021 Vier zaken van Bossche horecabaas v.W. onverkoopbaar.
De Bossche horecabaas v.W.,  die door de gemeente vanwege de vondst van 750 hennepplanten in de kelder van zijn huis aan de Wagnerlaan, is door ontzegging als kroegbaas, zonder werk komen te zitten. Door het intrekken van de horecavergunning -voor vijf jaar- kan hij zijn vier zaken niet verkopen. Dat werd bekend in de rechtszaak die woensdag 7 juli 2021 speelde. Het gaat om Feel Good Bar, Blondt en Velvet op de Parade en Bottels & Bites in de Korenbrugstraat.
Buiten die hennepvondst zouden zich in de zaken van v.W. nog meer incidenten hebben voorgedaan. De advocaat van verdachte vindt dat de gemeente maar eens met bewijzen moet komen. Daarin gaat de voorzieningenrechter, bij wie nog een door v.W. ingediend kort geding over de hennepplanten loopt, in mee.
Bron: Brabants Dagblad dd. 08072021.

Bericht van 6 juni 2021: Vier horecazaken van vW. weer heropend.
De vier horecazaken die  vrijdag 4 juni 2021 door de gemeente werden gesloten, zijn zaterdagmorgen [dd.04062021] weer open gegaan. Dat is een gevolg van de ordemaatregel van de voorzieningenrechter waarop de gemeente de  zaken - in aanloop naar een kort geding - weer toestemming voor heropening gelaste.

Bericht van 4 juni 2021 Vier café's van eenzelfde eigenaar v.W. op slot,
Drie  café's op de Parade en een in de Korenbrugstraat  plotseling gesloten.
In afwachting van een strafrechtelijk onderzoek gingen vandaag vrijdag 4 juni 2021  vier café's, eigendom van vW.[51 jaar]  plotseling dicht 
Het gaat om Bottles & Bites, CinQ, Velvet Feel Good en Blondt. 
De pers is in afwachting van een toelichtende verklaring van de gemeente op e.en  strafrechtelijk onderzoek. 

Bericht van 16 februari 2021: Pand Wagnerlaan van v.W op last van de gemeente door politie op slot gezet. 
.De eigenaar W. [51 jaar] van vijf Bossche horecazaken die woont in de Wagnerlaan, is voor drie maanden zijn huis uitgezet. De politie heeft iov de gemeente het pand tijdelijk gesloten. Daar werden in november 2020 onder meer een paar honderd hennenplanten, contant geld en een paar dure horloges aangetroffen. De advocaat van de verdachte bewoner verwijst naar een klusjesman die in huis heeft gewerkt. Over diens werkzaamheden en zijn bekendheid met de kelder in het pand bestaat nog al verwarring.
Maar de gemeente houdt de eigenaar verantwoordelijk voor de kwekerij die daar in de kelder was en  waarvan van een voorgaande kwekerij nog sporen zichtbaar waren. Er zou ook illegaal stroom zijn afgetapt. Onbekend is wat de politie met de gegevens van de klusjesman in haar onderzoek doet.

Bericht van 26 november 2020 Politie treft in pand Wagnerlaan hennepkwekerij aan 
De politie heeft woensdagavond  25 november 2020 in een villa op Zuid een hennepkekerij  ontmanteld. Het ging om 750 planten. die zijn afgevoerd en worden vernietigd. Het gaat om W., een bekende Bossche horecaman met vier zaken in de stad [Bottles & Bites, Blondt, Velvet en Cinq]. Hij  is 51 jaar en zijn partner van 30 jaar. Beiden werden aangehouden en mee genomen naar het bureau. De vraag is of zij aan de rechter commissaris worden voorgeleid.  De villa in de Wagnerlaan, was elf jaar geleden, toen W. op vakantie was en het pand in een verbouwing verkeerde, nog meer dan een jaar gekraakt geweest.* 
De politie wil in de villa, die vandaag [26-11-2020] nog door een beveiligingsbedrijf wordt bewaakt, verder onderzoek doen.

*De kraak gebeurde door vijf krakers in december 2008. Na een kort geding op 17 februari 2010 werden de krakers gesommeerd de villa per 1 maart 2010 te verlaten. Zij spraken over een onbewoond pand terwijl de eigenaar W. aantoonde met papieren van de aannemer, dat er wel van bewoning sprake was. 

Terug naar boven