Bossche horecabaas voor 'slecht levensgedrag' vergunning ontnomen

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-08-2021 | Gewijzigd op: 13-08-2021
Bossche horecabaas v.W. moet zijn vergunning inleveren, maar de rechter gaat niet mee met de eis van burgemeester Jack Mikkers
dat geen vijf jaart lang  geen nieuw vergunningen mag worden verleend aan andere exploitanten  voor die zaken.

In de rechtszaak van vrijdagmorgen 13 augustus 2021 kwam uit de toelichting van de advocaat van v.W. dit aspect aan de orde dat door die eis verkoop van zijn zaken onmogeliik is geworden.  [zie bericht hieronder]
Omdat de v.W.  buiten een 'slecht levensgedrag', deels in het gelijk werd gesteld [ten aanzien van die verkoop belemmering] veroordeelt de bestuurrechter burgemeester Mikers de proceskosten  van de explitante te betalen en ook de griffiekosten, tesamen €3.600.

Bericht van 8 juli 2021 Vier zaken van Bossche horecabaas v.W. onverkoopbaar.
De Bossche horecabaas v.W.,  die door de gemeente vanwege de vondst van 750 hennepplanten in de kelder van zijn huis aan de Wagnerlaan, is door ontzegging als kroegbaas, zonder werk komen te zitten. Door het intrekken van de horecavergunning -voor vijf jaar- kan hij zijn vier zaken niet verkopen. Dat werd bekend in de rechtszaak die woensdag 7 juli 2021 speelde. Het gaat om Feel Good Bar, Blondt en Velvet op de Parade en Bottels & Bites in de Korenbrugstraat.
Buiten die hennepvondst zouden zich in de zaken van v.W. nog meer incidenten hebben voorgedaan. De advocaat van verdachte vindt dat de gemeente maar eens met bewijzen moet komen. Daarin gaat de voorzieningenrechter, bij wie nog een door v.W. ingediend kort geding over de hennepplanten loopt, in mee.
Bron: Brabants Dagblad dd. 08072021.

Bericht van 6 juni 2021: Vier horecazaken van vW. weer heropend.
De vier horecazaken die  vrijdag 4 juni 2021 door de gemeente werden gesloten, zijn zaterdagmorgen [dd.04062021] weer open gegaan. Dat is een gevolg van de ordemaatregel van de voorzieningenrechter waarop de gemeente de  zaken - in aanloop naar een kort geding - weer toestemming voor heropening gelaste.

Bericht van 4 juni 2021 Vier café's van eenzelfde eigenaar v.W. op slot,
Drie  café's op de Parade en een in de Korenbrugstraat  plotseling gesloten.
In afwachting van een strafrechtelijk onderzoek gingen vandaag vrijdag 4 juni 2021  vier café's, eigendom van vW.[51 jaar]  plotseling dicht 
Het gaat om Bottles & Bites, CinQ, Velvet Feel Good en Blondt. 
De pers is in afwachting van een toelichtende verklaring van de gemeente op e.en  strafrechtelijk onderzoek. 
............
............................................
Op de Parade zijn CinQ, Blondt en Velvet en Bottles & Bites Korenbrugstraat,  eigendom van vW. , plotseling dicht.
foto's © paul kriele,  16 augusrtus 2021 en 8 februari 2020.

Bericht van 16 februari 2021: Pand Wagnerlaan van v.W op last van de gemeente door politie op slot gezet. 
.De eigenaar W. [51 jaar] van vijf Bossche horecazaken die woont in de Wagnerlaan, is voor drie maanden zijn huis uitgezet. De politie heeft iov de gemeente het pand tijdelijk gesloten. Daar werden in november 2020 onder meer een paar honderd hennenplanten, contant geld en een paar dure horloges aangetroffen. De advocaat van de verdachte bewoner verwijst naar een klusjesman die in huis heeft gewerkt. Over diens werkzaamheden en zijn bekendheid met de kelder in het pand bestaat nog al verwarring.
Maar de gemeente houdt de eigenaar verantwoordelijk voor de kwekerij die daar in de kelder was en  waarvan van een voorgaande kwekerij nog sporen zichtbaar waren. Er zou ook illegaal stroom zijn afgetapt. Onbekend is wat de politie met de gegevens van de klusjesman in haar onderzoek doet.

Bericht van 26 november 2020 Politie treft in pand Wagnerlaan hennepkwekerij aan 
De politie heeft woensdagavond  25 november 2020 in een villa op Zuid een hennepkekerij  ontmanteld. Het ging om 750 planten. die zijn afgevoerd en worden vernietigd. Het gaat om W., een bekende Bossche horecaman met vier zaken in de stad [Bottles & Bites, Blondt, Velvet en Cinq]. Hij  is 51 jaar en zijn partner van 30 jaar. Beiden werden aangehouden en mee genomen naar het bureau. De vraag is of zij aan de rechter commissaris worden voorgeleid.  De villa in de Wagnerlaan, was elf jaar geleden, toen W. op vakantie was en het pand in een verbouwing verkeerde, nog meer dan een jaar gekraakt geweest.* 
De politie wil in de villa, die vandaag [26-11-2020] nog door een beveiligingsbedrijf wordt bewaakt, verder onderzoek doen.

*De kraak gebeurde door vijf krakers in december 2008. Na een kort geding op 17 februari 2010 werden de krakers gesommeerd de villa per 1 maart 2010 te verlaten. Zij spraken over een onbewoond pand terwijl de eigenaar W. aantoonde met papieren van de aannemer, dat er wel van bewoning sprake was. 

Terug naar boven