Mikkers aan zet in bezwarenprocedure ‘Wijnwinkel Verwersstraat’

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-08-2021 | Gewijzigd op: 30-08-2021
Mikkers aan zet in bezwarenprocedure ‘Wijnwinkel Verwersstraat’
 
De wijnwinkel van Ben Scheffers op Verwersstraat 59.
foto © paul kriele, 20 apri 2016.

In de rechtszaak rondom het verzet van v. Z., buurman van Ben’s Favourites Wine & More op Verwersstraat 59, is burgemeester Mikkers aan zet. De gemeente heeft namelijk nagelaten de juiste invulling van de vergunning voor die slijterij te geven.
Volgens klager heeft Mikkers ten onrechte een vergunning aan Scheffers verleend voor een pand waarop geen horecabestemming rust. Maar bij de bezwarencommissie waarop v. Z. zijn klacht deponeerde voldoet de ondernemer wel aan een slijterijvergunning en mag deze ondernemer, Ben Scheffers, klanten wijn laten proeven. Daarop maakte Mikkers het bezwaar van v.Z. ongegrond. En dat was weer reden voor v.Z. om bij de bestuursrechter in beroep te gaan…, omdat Mikkers, aldus deze v.Z. , onbehoorlijk bestuur te verwijten valt.
Maar v.Z. in het aangrenzende buurpand vindt namelijk het meest ergerlijke dat de wijnwinkel ook partijtjes en feesten organiseert, waarvan volgens Scheffers geen sprake is.
Bezwaarmaker v.Z. is, zoals eerder ook al bleek, tegen de komst /aanwezigheid van horecazaken. Met bezwaren wil hij voorkomen dat ‘de Verwersstraat een straat wordt met cafés of restaurants, zoals de Korte Putstraat ….’ De bestuursrechter zegt nu dat er geen sprake is van onbehoorlijk bestuur, maar Mikkers moet wel het verlenen van een vergunning voor een slijterij beter motiveren.

Bron: Brabants Dagblad dd.26082021.