Flinke prijsstijgingen in 2023 voor de horeca

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-09-2022

De gemeente legt komend jaar aan de horeca aanzienlijke prijsstijgingen op. Zij voert tariefsverhogingen uit bij het organiseren [vergunningen] van festival .van ongeveer € 300 naar ruim € 3.000 en voor de kleinere festivals van € 300 naar ruim € 1500, Te snel en er is geen onderbouwing klaagt een van de horeca-ondernemers. Ook Bernard Kuenen, voorzitter van Horeca Nederland afdeling Den Bosch is dit keer- waar het gaat om de bescherming van zijn collega’s tegen. Kuenen: ’ In onze gesprekken met de gemeente is deze ingreep niet ter sprake geweest. Dit vinden wij erg abrupt. Zeker gezien de hogere energiekosten’.
Hete excuus van de gemeente is:’om kosten dekkend te kunnen werken en bezuinigingen vóór te kunnen zijn. De tarieven waren al een aantal jaren niet meer in balans met de heffingen’, is de motivatie van deze tariefsverhogingen.
Collega van Kuenen, in de functie als voorzitter van de lokale Horeca, de Rosmalenaar Roy van Veghel: ’Het wordt de ondernemers onmogelijk gemaakt nog een festival op te zetten’. Ook gaan de terrasvergunningen van € 300 naar € 500 en de exploitatievergunningen met bijna € 100 omhoog
De verhogingen treffen ook de starters van een horecazaak. Zij kunnen in 2023 een € 900 duurder legesgeld tegemoet zien .
Op 8 november 2022 bespreekt de gemeenteraad deze kwestie.
Bron: Brabants Dagblad dd.29092022.