Torenstraat: Gauchos wordt Grieks restaurantOnasis

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-02-2006
Het grote, voormalige, fraterhuis op Torenstraat 13-15, dat bestemd werd tot horecazaak. Eerst was het grandcafé Falstaff, toen Gauchos en daarop kreeg het korte tijd de bestemming van Grieks restaurant  Onasis.

foto © paul kriele, 23 maart 2006.

Restaurant Gauchos is in december 2005 gestopt. Eerder sloten in het land al enkele vestigingen vanwege onrendabele situaties. Het pand stond al bijna drie maanden leeg. De Griekse ondernemer Gregor Grigoriou gaat het grote perceel exploiteren en geeft er de naam Onasis aan. Paul van Iersel is als kok aangesteld. Gregor Grigoriou begon ooit in het nu nog bestaande Grieks restaurant Rhodos in de Kerkstraat en maakte vervolgens Corte in de Korte Putstraat tot een trekker. In 1996 - in de tijd van Fallstaf - had Jan Bakker Torenstraat 11 nog in eigendom. Momenteel is het horecadeel van brouwerijmaatschappij Interbrew.
In 1994/1995 werden de bovenetages ingericht tot appartementen en individueel verkocht.

Toelichting Gregor Grigoriou
Gregor informeert ons over zijn zakenverleden. De 48-jarige Griek begon al in 1982 ! met zijn zaak Rhodos, waar hij 12 jaar de scepter zwaaide en met succes. Tot 1994 werkte hij met die Griekse formule op Kerkstraat 87. Een paar jaar later startte hij in de Korte Putstraat Corte, een grand café dat tegenwoordig overdag een café en 's avonds meer is afgestemd op de jongeren.
In 2003 moest Gregor door kanker de zaak loslaten en kwam Corte in andere handen.
Nu hij van de ziekte hersteld is en er bovenop is gekomen, gaat het zakenbloed na vier jaar weer kriebelen. Gregor: 'Ik moest voor mezelf weer aan de slag. Vandaar dat ik deze formule van Mediteraanse keuken oppakte. Bas van Iersel is mijn kok die zich richt op Zuid-Europese specialiteiten met een Grieks accentje.
Mijn zaak is geen doorsnee Grieks restaurant. Door de sfeer en de gezelligheid van de jaren 80 terug te brengen met de kwaliteit die ik door mijn kennis en ervaring heb opgebouwd, profileert O'nassis zich van de anderen.

In Rhodos zitten mijn neven, dus ik zal in goede vriendschap opereren, maar door een juiste prijs-kwaliteit verhouding wil ik me toch onderscheiden, zodat de mensen buiten de stad speciaal daarvoor naar O'nassis komen. Dat is belangrijk. Maar nog belangrijker is dat ik na mijn ziekte weer gemotiveerd ben om aan het werk te gaan', aldus Gregor Grigoriou.