Putstraat: Restaurant De Vijf Kamers Failliet

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-10-2009 | Gewijzigd op: 21-12-2009
De Vijf Kamers van Gerard Kalkers en Ingrid Heijmans met als gérant Ad Kleijzen op Korte Putstraat 23 is failliet. De Vijf Kamers is al vanaf maandag 19 oktober 2009 gesloten. Toen stond  al de curator op de stoep.
foto © paul kriele, 30 oktober 2009.

Het Restaurant 'De Vijf Kamers' op Korte Putstraat 23 is failliet. Maandag 19 oktober 2009 kwam de curator om de zaak op slot te doen namens de schuldeisers vanwege een achterstallige huur van  € 60.000. en te vorderen bedragen van enkele leveranciers.
Het etablissement is een voortzetting van het vermaarde 'De Koets' van Joop van Zantvoort. Die het van 1984 -1996 exploiteerde. In dat jaar ging het over naar het Veghelse echtpaar Elly en Willy van Ooyen-Popeliers, die er  in 2002 een streep onder zetten. 
In dat jaar kocht Ingrid Heijmans het restaurant** en zette het met  partner Gerard Kalkers met succes voort. In octoker 2004 werd afscheid genomen van het 'paardeninterieur' en overgeschakeld op een stijlvoller inrichting.
Het is erg waarschijnlijk dat de economische crisis ook deze branche kwetsbaar maakt. Op internet stonden vorig jaar diverse zaken ter overname aangeboden. Dat werd tenminste  gesuggereerd voor  bijv.  Rubens in de Van Berckelstraat dat  inmiddels een viszaak is geworden en de Keulse Kar nabij het St.Janskerkhof is al ruim een jaar in goede handen en loopt prima. De meest bekende internetmakelaar Hormax biedt  nauwelijks restaurants noch cafe's  in Den Bosch aan.

*Het pand is eigendom van Bas Hoedemakers die op zoek is naar een nieuwe exploitant.

Zie ook DeVijfkamers