Restaurant Hoogveld op JB-plein geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-01-2010 | Gewijzigd op: 20-04-2010

Bericht van 25 maart 2010: Inrichting afgerond /klaar voor de opening

Links boven: Patron-cuisinier Michael Hoogveld en kok Bart van der Miessen.
Boven: de benedenverdieping. Voor gezelschappen en/of speciale gelegeheden is daar een riante ruimte compleet met alle faciliteiten ingericht. Er staat zelfs een open haard. 
Links: het smaakvolle interieur dat verluchtigd wordt met kunstwerken van Josef Jan Michinia van Galerie & Beeldentuin Giardino in Valkenburg.


foto's © paul kriele, 25 maart 2010.

Bericht van 2 februari 2010
Michael Hoogveld, bekend kok en cateraar in de stad, hoopt over ruim een maand, na carnaval, zijn nieuwe etablissement 'Hoogveld Restaurant' op het Jeroen Boschplein te kunnen openen. Op dat perceel was voorheen Transylvania van de Roemeense familie Simion gevestigd.
Hoogveld heeft de ambites er iets origineels en gezelligs van te maken een gelegenheid, waar de gasten zich thuis gaan voelen en waar ze ook, naar prijs en kwaliteit afgemeten, waar voor hun geld krijgen.
Hoogveld, evenals zijn dochter Fafá, die hem als gastvrouw/bedrijfsleider gaat assisteren, heeft een wijdse reputatie opgebouwd in de horeca o.a. in Den Bosch [Peppone]  en Heusden Restaurant Van Dijk en bij de Sociëteit Amicitia en De Zwarte Arend. Zelf kwlaificeert Michael zijn zaak als 'eigentijds, warm open en eerlijk, zonder sterallures..'.

Het mooie perceel aan de Mgr.Prinsenstraat aanpalend aan het Jeroen Boschplein, dat na een aanpassing aan de gevel en van het interieur opent als Hoogveld Restaurant.Michael Hoogveld opent na carnaval een eigen restaurant  op het Jeroen Boschplein.

foto's © paul kriele, 14 januari 2010 [l. en r-boven
en 20 april 2010.

'Als je eenmaal als eigen ondernemer in de horeca actief bent, blijft het bij je kriebelen. Ik kreeg er zin in en er kwamen  ideeën langs om met veel energie een eigen keuken te gaan opzetten,' vertelt Hoogveld over zijn plannen. 'Met enthousiasme en in vervoering, zonder sterallures na te streven, legt Hoogveld uit in welke sfeer en met welke subtiele details hij de gasten in zijn zaak culinair wil gaan verwennen. Daarbij klinken begrippen als eerlijk, als het om de prijs gaat, goed en verzorgd, als het om de bediening en de horecafaciliteiten gaat, zoals perfecte couverts en blinkend glasservies.
De zaak gaat 's winters van dinsdag t/m zaterdag vanaf half 5 open. Dat zijn tijden die hem ruimte geven voor de privésfeer. Mogelijk dat zomers die tijden wat ruimer komen te liggen.
 

Terug naar boven