Kolperstraat: Interieurveiling Den Soete Inval

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-09-2007 | Gewijzigd op: 30-07-2010
Café Den Soete Inval in de Kolperstraat staat een faillissement te wachten.
Onroerend goed: Het pand Kolperstraat 11 diende voorheen als pakhuis voor de zakenfamilie 'Frits vander Ven'.
Die startte eertijds in kleding en bezat enkele panden in de binnenstad, zoals Markt 29 en 25 de Annaplaats en later Be One/Socierty Shop en panden in de Kolperstraat [Bakker Huijbregts en Hof van Holland]. De intussen tot een belegger van onroerend goed veranderde familie, verkocht eind vorige eeuw al haar bezittingen muv enkele panden aan de AMEV. Zo is Hof van Holland eigendom van Amev [Fortis] en het horecadeel behoort toe aan de brouwerij Inbrew.
|
 Links boven:  het interieur, waarvan veel door openbare verkoop werd verkaveld.
Boven en links: De pui van -voorheen- Hof van Holland in de Kolperstraat 12, dat omgedoopt werd tot Den Soeten Inval.


foto's © paul kriele, 21 september 2007. [l. en r.] en gerard monté 26 september 2007.

Faillissement dreigt –na veiling- voor den Soete Inval 21 september 2007. 
De bedrijfsleider Marco van de Ven vermoedt dat er achter de veiling van het cafe Den Soeten Inval, voorheen Hof van Hollant [Kolperstraat 12] meer achter zit, dan een pure veiling om de Belastingen aan openstaande aanslagen te helpen, maar de bedrijfsleider die in naam van de beheerder Carter optreedt kan niet gissen wat. Vrijdagmorgen 21 september 2007 was de openbare verkoop iov de Belastingdienst. Die deed zelf ook een bod van 5000 euro voor de toog. Dat is vreemd, aldus Van de Ven. Het lijkt erop of eigenaar Fortisbank met dit perceel iets anders wil dan horeca. Vele koopjesjagers kwamen op de veiling af en gingen er voor weinig geld met een stationsklok, audio-apparatuur, een kassa of een telmachine vandoor. Marco van deVen, die zelf een bod deed van enige tientallen- met drie nullen- euro’s had het nakijken. ‘Het is vreemd dat de Belastingdienst niet op mijn bod is ingegaan, terwijl de losse verkoop veel minder opbracht,’ stelt hij.Maandag beslist deurwaarder Toonen over de voortgang van Den Soeten Inval, dat mogelijk eindigt in een bittere pil voor Van de Ven.

Voortzetting café: Marco van de Ven zegt [1 oktober 2007] dat de voormalige exploitant Dwight Carter, die zich in het buitenland ophoudt, waarschijnlijk failliet zal worden verklaard. Maar intussen is het interieur van het café veranderd in een jamnboel. 'Het ziet er vreselijk uitgeleefd uit. Dus als er sprake is van voortzetting, wat ook de bank wenst, zal er volledig opnieuw gestart moeten worden.'Oud-bedrijfsleider Van de Ven wil graag opnieuw beginnen. Maar heeft geen tonnen om dat waar te maken. De hoop blijft gevestigd op de brouwerij en enkele vrienden die Marco willen steunen. 

Ivm het bezwaar van eigenaars van eigendommen, waaronder speel-en sigarettenautomaten, werd de eerst geplande veiling door de Belastingdienst uitgesteld van 14 naar vrijdag 21 september 2007.


Woensdag 12 september 2007- wordt iov de Belastingdienst de inventaris van ‘Den Soete Inval’ geveild. De uitbaters kampen nog met een belastingschuld uit het verleden, maar die de deurwaarder morgen cash wil innen.
 
De Zoete Inval op Kolperstraat 12, dat vroeger Hof van Hollant heette, is sedert 2005 eigendom van Dwight Carter en diens vriendin Anniek Geerts, maar die relatie is gestopt. Carter kreeg gisteren - op zijn 57ste verjaardag dit onheilsbericht.
De bedrijfsleider is al bijna 3 jaar Marco van de Ven die hoopt dat ie morgen de inventaris kan overnemen. Daarover en over Marco’s nieuwe plannen lopen ook gesprekken met de brouwerij Inbrew. Met een verbouwing van de [grotere] keuken en het interieur moet de zaak een vrolijker – Engelse - uitstraling krijgen. De restaurantformule wordt dan ook uitgebreid naar de avonduren, aldus de mogelijk nieuwe eigenaar Marco van de Ven. Tot nu toe hebben zich nog geen andere kandidaatkopers aangemeld.
Terug naar boven