Nelissen begint sjiek design-hotel in Vughterstr.

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-09-2003 | Gewijzigd op: 09-05-2010
Jan Nelissen, bekend van de Galerie Achter de Kan die hij in maart 2003 samen met de kookstudio Keizer Culinair op Vughterstraat 222 opende, heeft het markante [..] pand van Margraff [224] aangekocht. De oorspronkelijke opzet om op het eigen erf van 250 m² een beeldentuin te openen, groeide uit tot een design hotel met acht kamers. Die opzet moet nog uitgroeien, mogelijk met de Stichting Keramiek. Daarin zijn museum het Kruithuis, de Kunstakademie, Keramische Werkcentrum en Cor Unum samengegaan ter ontplooiing van de stad als keramisch centrum.

Het imposante pand Vughterstraat 224 van de Vughtse baron Ewald Marggraff, gekocht door buurman/galeriehouder Jan Nelissen.

foto © gerard monté, 19 oktober 2003.

Een dergelijk design-hotel is uitermate geschikt om er keramiek tentoon te stellen,’ aldus Nelissen die denkt aan de formule: koken eten slapen.’ Ook een synergie -naast de Stichting Keramiek- met Keizer Culinair, sluit hij niet uit. En…. ‘ ik ben nog op zoek naar een hotelexploitant.‘
Last but not least: is de gemeente de alles bepalende partij. Nelissen:’Als die niet meewerkt met de wijziging van het bestemmingsplan [horeca en parkeerfaciliteiten] dan kun je het wel schudden.
Ik ben geen filantroop,’ zegt Nelissen, die eerder al door de gemeente over een vergunning aan het lijntje werd gehouden. ‘De kosten moeten er wel uitkomen, anders maak ik er een beeldentuin van en voor Vughterstraat 224 een winkelbestemming.’
Marggraff, die wellicht de kraaktoestand zat was, stond op het punt het pand aan een projectontwikkelaar te verkopen voor de verbouw van het 15 meter diepe pand tot appartementen. Dat wilde Nelissen voorkomen om de privacy in zijn tuin te behouden.
Meer  info  baron Ewald Marggraff 

Vijf sterren hotel [september 2003]
De plannen die Rombouts had voor een vijfsterrenhotel blijken onhaalbaar Ten eerste hoort bij een dergelijk luxueus hotel een zwembad om die vijfde ster te kunnen scoren.
Bovendien is de markt voor 's-Hertogenbosch te beperkt . De vraag is krijg je een dergelijk hotel voor minimaal 75% gevuld. Met een enorme investering komen die kosten er zeker niet uit.
Wellicht kan Rombouts het stadhuis -naast een keuken die hij achterin in de hal gepland heeft - ook nog met hotelkamers op zolder uitbreiden.... Met de inkomsten uit die hotelexploitatie kunnen de bezuinigingen enigszins verzacht worden!