Manager Raadskelder begint -eindelijk- eigen café

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-08-2008 | Gewijzigd op: 03-08-2008
Hinthamerstraat 83, een markant pand op een opvallende hoek dat voortaan Tapperij De Hertog heet.
foto © paul kriele, 3 augustus 2008.
Martin Sprengers is op de hoek 0inthamerstraat 83 /Torenstraat  een eigen horecazaak begonnen. Na negentien jaar als manager in de Raadskelder bij Tonny Rademaker jr. werkzaam te zijn geweest vond de - nu 43 -jarige Martin Sprengers het tijd eens voor zichzelf te beginnen.

Het voormalige café de Basilique, kwam na jaren uitbaterij door  Wil en Jan eind 2003 in handen van Frank Ladan [Kings/Vughterstraat], die er een jongerencafé van wilde maken.
Wil en Jan  namen op 28 maart 2004 afscheid van hun klanten. 
Wat Ladan niet lukte ging Bertie Zwaans uit Schaijk proberen. Onder diens eigendom werd  het in mei 2004 door Nick Eijsten uit Schaijk omgezet in het Après Skicafé ' Mad Mick'. Maar  door de strenge geluidsnormen en een nogal wispelturig bestaan ging het al in september van dat jaar over in het bruine café Het Vliegend Herd. Ook als bruin café maakte het moeizame tijden. De zaak werd wel aangepast, maar overschreed nog regelmatig de normen.

Sprenger maakte er een gewoon bruin café van voor de wat rijpere doelgroep van rond de 30. De naam is Tapperij  De Hertog. Van het pand, dat eigendom is van de familie Van Heumen, de resp. echtgenotes van Jan Bosmans en parfumerie Jan Martens, wordt het horecadeel door brouwerij  Interbrew verpacht.