Plebaan Van Rossem zegent restaurant FFSwanjéé in

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-08-2010 | Gewijzigd op: 30-08-2010
Plebaan Gert Jan van Rossem was zondagmiddag 29 augustus 2010 als overbuurman uitgenodigd om het geheel verbouwde restaurant ‘De Tent’, dat als FFSwanjéé een nieuw leven gaat leiden, te komen inzegenen. Behalve de plebaan gaven nog vele tientallen familieleden, relaties en zakenlui gehoor om de openingsceremonie bij te komen wonen.
Steef en zus Kim Spanjer zijn de nieuwe uitbaters van het restaurant op Hinthamerstraat 76-78, naast ‘In de Boerenmouw’, waarvan het interieur en meubilair door bureau Sophistiecated en Toine van de Bergh zijn ontworpen. In een gestyleerde setting overheersen de tinten zwart en bruin. Het linker pand is het restaurant met daarachter de keuken, het rechter bevat de bar en magazijn.

-FFSwanjéé op Hinthamerstraat 76 en 78 met de nieuwe gevelwand en riant terras.
-Links: de bar die op perceel nr 78 ligt. In het verlengde van de bar bevinden zich de uitgifteruimte en daarachter zit de keuken die doorloopt tot achter perceel 76
.

foto's © paul kriele, 30 augustus 2010.

De ontwerpers Toine van de Bergh en Sophie Gallé [Sophistiecated] verwoorden met ‘laagdrempelig, gesoigneerd, eigentijds en stijlvol’ het resultaat van hun aandeel in het nieuwe 'FFSwanjéé'.
De Spanjers raakten ondermeer bekend door hun vader Peter Spanjer en door hun horeca-ervaring in ondermeer ‘In den Zevende hemel’.
De plebaan legde in zijn toespraak ‘de overeenkomsten tussen beider vak’, zoals hij nippend aan een frisse en sprankelende cocktail toelichtte. Daar zit een zekere relatie in tussen kerk en keuken, zo bleek uit zijn gevat openingswoordje.

 

De plebaan: ‘We proberen allebei de mensen uit hun dagelijkse besognes te halen en ze in een bijzonder omgeving te brengen. Bij een goede maaltijd en in een aangename sfeer vergeet je die besognes. Het geeft je een uitgelezen gevoel van eeuwigheid. Zo staat het ook in de bijbel. Tot slot heb ik Steef en Kim alle goeds toegewenst en een zegengebed uitgesproken.’

zie ook de berichten 24 en 27 juli 2010 'De Tent in de verbouwing'

Terug naar boven