van Berckelstraat: Nieuw Grand Café Rubens

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-06-2004 | Gewijzigd op: 30-08-2010

Op Van Berckelstraat 36-38 gaat begin juli Grand Café Rubens open. De inrichting met warme donker-rode en diep-bruine kleuren ziet er smaakvol uit. Passend bij de copieën van oude meesters [o.a. Rubens] zijn de decors en het meubilair. Die steken mooi af bij de kroonluchters en de sierlijke wandverlichting. De zaak met een capaciteit van 75 personen houdt het midden tussen een restaurant, lunchcafé én bar.

Rechts: De gevelwand aan de westelijke zijde van de Van Berckelstraat. Op de nrs 36-38 heeft zich Grand Café Rubens gevestigd.  De zaak is van Peter Houdijk, eigenaar van de -nieuwe- gevelrij is Piet Peperkamp.
foto's © gerard monté, 27 juni 2004.

Houdijk bedacht de formule voor de inrichting van het grand-café samen met Peter Bakker en Liesbet Peperkamp-Kuipers in. Het interieur is smaakvol en daar past rustige muziek bij, aldus Houdijk. Het restaurant is van 11.00-23.00 uur open. Als café valt de sluitingstijd op 01.00 uur. De Bosschenaar - met een rijke horeca-ervaring- mikt op een publiek van boven de dertig. 


Nog net zichtbaar rechts: initiatiefnemer en eigenaar Peter Houdijk van het nieuwe Grand Café Rubens in de Van Berckelstraat.

-foto © paul kriele, 25 juni 2004.

De Van Berckelstraat -de straat van Piet Peperkamp- heeft weer zijn bestemming terug.