Faillissementsingreep bij de Stadswaag

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-05-2004 Rolf Vochteloo is plotseling gestopt als uitbater van de Stadswaag. Opgelopen schulden zijn de oorzaak.
Het zestiende eeuwse pandje, naast [eertijds de Boterhal, later C&A en weer later Perry van der Kar], was een typisch Bosch café. De Stadswaag lag nabij de tramhalte naar Vught. Dan spreken we over Bertha van de Ven als oudst bekende kroegbazin. Sedert 1967 stonden er Piet en Jeanne Theunissen–van de Dungen er als tappers. Kort na het monumentenjaar 1975 werd het nog gerestaureerd.

Het café kwam een tiental jaren geleden in handen van Rouvoet, die het verhuurde aan Palms en Paters. Maar ruim twee jaar geleden werd het overgenomen door JVH Exploitatie. Dat is een onroerend goedmaatschappij, waarachter Jac van Ham, dé baas in speelautomaten [o.a.Toy Toy] schuilt. 

De reputatie van Rolf Vochteloo, die ook Café Oud Zuid in de Gestelse Buurt beheerde, was niet geheel vlekkeloos gezien overtredingen tegen drankgebruik in het verkeer [1996], gebrek aan een exploitatievergunning [2001] en tegen sluitingstijden [2003]. Nu torst hij een schuldenlast op zijn schouders…
Brouwer Heineken heeft -zoals gebruikelijk bij dreigend faillissement – ingegrepen: de deur ging op slot. De Brouwer gaat op zoek naar een nieuwe exploitant. 
 
In de panden van voorheen Gimbrère begint binnenkort Burgerking met een verbouwing.

foto's © gerard monté, 6 mei 2004.
 
Drie leegstaande panden op de Pensmarkt: Gimbrère met de nrs. Pensmarkt 5-7-9 en Café De Stadswaag, dat vanwege betalingsproblemen van uitbater Rolf Vochteloo door Heineken werd gesloten.