Nieuwe 'Griek' in de Verwersstraat op komst

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-03-2004 Verwersstraat 18, het pand met de vele achter opeenvolgende bestemmingen heeft eindelijk weer een nieuwe exploitant. Dit keer contracteerde eigenaar Rens den Otter de Griekse zakenman Costas Zagkotsis als nieuwe huurder.
Onder de naam Costas hoopt de uit Saloniki afkomstige Griekse restaurateur kort na Pasen zijn nieuwe restaurant te kunnen openen. De verbouwing is in volle gang. Het wordt een modern ingericht etablissement dat niet lijkt op een traditionele ‘Griek’, alleen de gerechten zijn Grieks. Maar bij Costas worden de voorgerechten vanaf een keuze plateau door een kelner gereserveerd. De hoofdgerechten liggen in de prijsklasse tussen 14 en 20 euro. Het is niet alle dagen hetzelfde menu, aldus Costas, elke drie maanden breng ik een nieuwe kaart! Costas noemt zijn restaurant een moderne taveerne, ‘ …zonder al die kleine hoekjes en zitjes die je steeds bij ‘Grieken’ ziet.’

-Links boven: Verwersstraat 18, ook een pand van Rens den Otter dat al op een volgende exploitanten heeft gekend.
Na Leo Martens en Peter de Kok is nu [maart 2004] de Griek Costas Zagkotsis aan de beurt.

foto © gerard monté 18 januari 2004
-Boven: Verwersstraat 23, een pand in neo-klassieke stijl wordt door Rens den Otter in die oude luister hersteld.
foto'gerard monté, 14 december 2003. .
-Links: 't Misverstant in de Snellestraat, een restaurant dat eerder door Rens den Otter werd gerenoveerd.
foto © grard monté. 7 december 2003.
-foto © gerard monté, 18 maart 2004

Panden in de Verwersstraat en Snellestraat. De beddenzaak van Neefs op Verwersstraat 23 is verkocht aan Rens den Otter. Daartegenover staat dat Den Otter zelf de voormalige slagerij van Voets op het Fonteinplein, tegenwoordig de modezaak Marco Polo en de werkplaats aan de zijde Verwersstraat verkocht aan Murpy’s Properties. De particuliere projectontwikkelaar Den Otter verkocht ook de bloemisterij ‘Bossche Bloemen’ aan Murphy’s Properties. Dat is het hoekpand Van Berckelstraat 2 met de Zuid-Willemsvaart waar vroeger Fotozaak Welts was gevestigd. 

Achter die transacties, zegt Den Otter, moet je geen diepere bedoeling zoeken dan alleen dat ik mij meer op historische panden wil gaan toeleggen. Mijn ambitie is behoud terwijl ik de historie - middels een renovatie – wil respecteren, zoals ik dat ook met Neefs Bedden op Verwersstraat 23 ga doen. Of de beddenzaak in die branche gehandhaafd blijft, was Den Otter niet zo zeker. 
Den Otter bezit ook restaurant ’t Misverstant in de Snellestraat dat hij op verantwoorde wijze - ‘…steeds in eigen beheer..’ - heeft gerenoveerd.  


Terug naar boven