Eindelijk zicht op restaurant op hoek Kort-en Lange Putstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-11-2010 | Gewijzigd op: 17-10-2011
Roel Immens en Roel Huesman van 'Zoete Lief' en van 'Roels' in de Korte Putstraat, gaan Lange Putstraat 16/ Korte Putstraat 27- onder V.O.F. - tezamen met hun bedrijfsleider Rob Sleutjes tot een restaurant met een nieuwe formule ombouwen: 'Lokaal 1650'. Rob is nu nog de bedrijfsleider van Roels.
De vorige week is de Vos Groep uit Berlicum met de verbouwing, het opknappen en de herinrichting begonnen.

De Vos Groep uit Berlicum is bezig het Hoekpand met de twee Putstraten opnieuw in te richten en aan te passen aan de bestemming als restaurant 'Lokaal 1650'.

foto © paul kriele, 14 oktober 2011.

Het heeft even [..] geduurd om dit perceel als restaurant voort te kunnen zetten. Ted de Haas, eerst overbuurman en al een jaar buurman/eigenaar in/van het pand waarin juwelier Verdonk zit, en zelf projectontwikkelaar in horecazaken, trachtte om reden van overlast die er nog niet was.... en om reden van aantasting monumentenstatus [te smalle deur eerste etage] de verbouwing tegen te houden. Dat is hem niet gelukt. Maar dat gedoe heeft de zaak wel opgehouden.

Het hoekpand op de twee Putstraten was ooit eigendom van de Vughtse edelsmid Martin van Amelsfoort [1928-2002] en later de wijnzaak van Berend Jan van Hoeckel. Tussendoor kwam er Modesta in. Van Amelsfoort die met zijn vriend Theo Winters plannen koesterde de Putstraten tot een soort Maastrichtse Stokstaat te gaan inrichten, zag die plannen niet gerealiseerd worden. Intussen waren de Sjees en de Koets al gerestaureerd. Later werden de Klosbeugel  [hoekpand] en de Koets door Winters verkocht aan Guus Keser.
In deze tijd stond het ondermeer bekend als 'Javaanse Jongens' van Hans Bosmans en daarop [september 2003] 'Castillo' van Galal Zakaria, vervolgens [april 2007] als Grieks restaurant  Tigi van Kostas Zagkotsis, waar tijdens de openluchtopera [1 juli 2008] in de keuken brand uitbrak. Sedertdien is er niets mee gebeurd.
 
Hoekpand Lange Putstraat 16/ Korte Putstraat 27 dat door de Roelsen [Roel Immens en Roel Huesman] geëxploiteerd gaat worden als 'Lokaal 1650', het bouwjaar van het hoekpand.  Voor het aan de overkant gelegen 'Le Breton' en The Barons Lodge, die moeten voortaan een extra terras dat al die tijd benut werd, gaan missen.
foto's © paul kriele, 21 juli 2010

Voor de naam 'Lokaal 1650' werd gekozen uit historisch oogpunt, en ook omdat het refereert aan Bourgondisch.
De formule van de kaart heet 'shared dining', dat wil zeggen het serveren van kleine gerechten. Die komen uit alle windstreken, waarbij de Aziatische keuken een belangrijke rol speelt.
Het interieur wordt omgebouwd tot modern met warme tinten, waarin een apart aperatiefdeel is gereserveerd in de opmaat naar het restaurant.
De Roelen streven ernaar de zaak laagdrempelig te houden.Terug naar boven