Café The Baron's Lodge verkocht

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-02-2011 | Gewijzigd op: 06-02-2011
Café The Baron’s Lodge [hoek Korte en Lange Putstraat] is verkocht aan de Nederlander van Joegoslavische afkomst [Montenegro] Vesko Stesevic [*1965], neef van de bekende oud-FC Den Boschspeler Zeljko Petrovic, die tegenwoordig voetbalcoach is van het Japanse ‘Urawa Red Diamonds’.
Ook Vesko is een voetbaltrainer maar dan in Rusland. Diens vrouw Brigitta Stesevic staat juridisch als de nieuwe eigenaresse van The Baron’s Lodge geregistreerd.

Frenk Bergmans, keek al lang uit naar een koper, maar het ketste steeds met de prijs. Ook Frenks wens dat het café blijft zoals het is en onder leiding blijft van bedrijfsleider Maartje Berkelmans, die commerciële economie studeerde, was ook een breekpunt.

Rechts op de foto staat het hoekpand Lange Putstraat 18 met de Korte Putstraat dat bekend staat als The Baron's Lodge van Frenk en Mieke Bergmans.

foto © paul kriele, 21 juli 2010.


Frenk Bergmans, die in april 66 wordt, blijft voorlopig ook zelf én voor de gasten én voor de eigen werknemers, in het café meedraaien.
De horecaondernemer heeft een lange carrière achter de rug. Die begon in 1971 met de Bar Snob [nu de Haverkist] in de Korenbrugstraat. Daarop volgde de Taveerne in de Torenstraat [1973-1988].
Bergmans: 'Na vijftien jaar had ik het elemaal gehad met Nederland. Toen speelde vooral het opkomen portierstoezicht, dat nog een ’vrij’ beroep was, maar wel bedoeld om verkeerd publiek af te houden.'
Bergmans ging in 1988 met zijn vrouw Mieke 'op vakantie' naar Ibiza, waar ze vijf jaar café Antonio exploiteerden.
Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon. Terug in Nederland startte hij eind 1993 met Eddy van Hasselt restaurant ‘In de Zevende Hemel’ om uiteindelijk in oktober 2001 uit te komen bij de Baron’s Lodge,dat hij van Ingrid van de Mortel overnam, die het nog geen jaar daarvoor had overgenomen van Paul van de Wildenberg,de initiatiefnemer van ‘De Wildeman’, zoals de zaak daarvoor heette.

Dat hoekpand met de Korte Putstraat heeft een woelig verleden achter de rug, onder meer  als hoerentent ‘De Kleine Post’, dat daarop onder de naam Milord-bar een gay café was van Piet Kersten. Vermaard was het in de jaren eind 60-70 onder de naam ‘The Blue Pink’ van de Ambonees Gran toen het bekend stond als het eerste Bossche drugs café.

Frenk Brekelmans heeft vaak naar een nieuwe zaak een overstap gemaakt. En ook dit keer spelen meerdere factoren een rol.
Frenk:’Met een dergelijke zaak zit je helemaal in het leven. Toen ik jong was zou ik er niet aan gedacht hebben op mijn 66ste te stoppen. Wat moet je dan gaan doen? Er zijn ook weinig zaakjes waar je deze sfeer aantreft.
Ik moet er nog aan wennen. In ieder geval blijf ik met deze fijne groep mensen nog een jaartje meedraaien,' zegt de man die feitelijk 40 jaar geleden als dameskapper begon. Eind jaren 60 was Frenk eigenaar van de kapsalon ‘Frank Coiffure’ in het pand Kruisstraat, waar nu de brouwerijvan Jan van Kollenburg zit.

Pas eind maart gaat The Barons’Lodge in dezelfde formule onder de nieuwe eigenaar verder.Terug naar boven