Horecabaas Jan van Son zet 'Drie Gezusters' voort

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-02-2011 | Gewijzigd op: 07-02-2011
Jan van Son is de horecabaas in de Karrenstraat en omgeving. Van Son begon als secundant van Joop van Zantvoort van  wie hij de Caroussel overnam. Van lieverlee kwamen er zaken bij zoals 'Jij en ik' in de Karrenstraat en 'Mijn buurvrouw'  in het Eerste Korenstraatje.  
Van die laatste zaak gaat hij zelf de bedrijfsvoering doen. En Jan is met Inbev de vorige week tot overeenstemming gekomen over de overname van De Drie Gezusters'.

Enkele zaken in de Karrenstraat van Jan van Son:
-boven voorheen Caprice tegenwoordig Ushi Wawa.
- Rechts boven Jij en ik op[ nr. 34] en
-rechts de Caroussel.

foto's © paul kriele, 10 november 2009 [boven] 16 oktoebr 2010 [r.] .

De bedrijfsleider van 'Mijn Buurvrouw' Heidi Asmann is gestopt. Jan van Son gaat zelf de bedrijfsvoering van é Buurvrouw'doen. Of zich dat met zijn drukke werk en privé laat rijmen..? Jan: 'Ik vind het leuk dat zelf weer eens te gaan doen en het gaat maar om drie dagen per week, dat we open zijn. En ik heb uiteraard mijn personeel op wie ik kan rekenen,' aldus de druk bezette zakenman, die al jaren afnemer is van bier van Inbev.
Met deze brouwer kwam de toekomst van 'De Drie Gezusters' ter sprake. Die zaak van voorheen de gefailleerde en inmiddels overleden Sjoerd Kooistra stond te koop. Beide partijen zijn, ondanks dat er nog meer gegadigden waren, over de huurprijs tot overeenstemming gekomen. 
Over de formule kan Jan van Son zich nog niet uitlaten, evenmin over de datum van heropening. 'Zeker niet met carnaval. Mogelijk komend najaar. De plannen zijn nog erg prematuur. Daar studeer ik nog op,' erkent Jan van Son.

De Drie Gezusters in de Karrenstraat, na faillissement van Sjoerd Kooistra overname door Jan van Son.
foto © paul kriele,7 april 2010.
Hieronder het interieur van De Drie Gezusters met de salon en onderaan de bars boven en beneden.
foto's © gerard monté,15 september 2002.

'Mijnheer Van Aalst' van Jan van Son en Michel van Aalst op Postelstraat 10

Postelstraat 10, 'Mijnheer van Aalst' van Jan van Son en Michel van Aalst.
foto © paul kriele,16 december 2009.
zie artikel over Michel van Aalst. dd 17 maart 2010.

 Terug naar boven