Gay-café Club Chez Nous gesloten

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-05-2011 | Gewijzigd op: 05-05-2011
Jopi Fraza, eigenaar van de Chez Nous in de Vughterstraat, is na een kort ziekbed door een ernstige vorm van kanker, maandagmorgen 2 mei 2011 overleden.

Door het overlijden van Jopi Fraza is gaycafé Club Chez Nous in de Vughterstraat gesloten.

De afscheidsdienst voor Jopi Fraza vindt plaats op vrijdag 6 mei 2011/14.00 uur in Crematorium Rosmalen.

Club Chez Nous op Vughterstraat 158 is door het overlijden van horecabaasr Jopi Fraza gesloten.

-Links: Jopi Fraza in september 1989, toen de Chez Nous 20 jaar bestond.
-De foto's hierboven zijn uit meer recentere tijden.

Jopi Fraza, die indertijd [1974] met zijn voormalige vriend Joop van Zantvoort de club overnam van Piet Melis, is door een ernstige vorm van kanker maandagmorgen 2 mei 2011 overleden.
Afgelopen zaterdag  30 april 2011 ging door het  overlijden van Jopi Fraza de club al definitief dicht.

De Chez Nous bestaat al sedert 1969, toen het geleid werd door oud-Chalet keukenhulp Piet Melis en diens vriend John Heijnen. In 1974 werd de bar overgedaan aan Joop van Zantvoort en verkaste Piet Melis drie jaar later [1977] naar le Papillon op het eind van de Vughterstraat nummer 277, dat later  voortging als De Swarte Sleutel, zoals het pand heet, Old Butterfly en Het Vaticaan.
Onder Joop en diens vriend Jopi beleefde de zaak hoogtepunten met zondagmiddagoptredens aan een variatie van Nederlandse artiesten. Ook de eerste [zondag-] pottenmiddagen raakte dankzij Chez Nous bekend.
Boven en links: Het pand in de Vughterstraat  is eigendom van een Boxtelse slager.. foto's © paul kriele, 3 mei 2011.

Piet Melis was al vanaf 1966 !, vóór zijn Chez Nousperiode, de eigenaar/uitbater van de Milordbar gelegen op de hoek met de Korte- en Lang Putstraat. Dit pand, eigendom van Piet Kersten, was de eerste Bossche gaytent. De Milord is later bekend geworden als The Big Pink, het eerste drugscafé dat onder leiding stond van de gezette Ambonees Glenn.

Dit perceel had  een andere louche voorgeschiedenis als 'De Kleine Post', waar 'gelegenheid werd gegeven', of de mogelijkheid bestond dames van lichte zeden te versieren.


Terug naar boven