Verwersstraat 55-57: Opening van 'Deze Heeren'

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-07-2011 | Gewijzigd op: 28-07-2011
Op donderdag 28 juli 2011 opent Peter Forger zijn nieuw  café 'Deze Heeren' op Verwersstraat 55-57. Na een ingrjpende en op het pand  toegepaste verbouwing is er een -  gewoon - gezellig café teruggekomen op de plek die al jaren bij buurtbewoners en andere uitgaanders geliefd was.

Een hernieuwd en gezellig café erbij: 'Deze Heeren' op Verwersstraat 55-57 gaat op donderdag 28 juli 2011 open.

 foto © paul kriele, 28 juli 2011.

Opvallend in het nieuwe interieur, dat met warme kleuren huiselijk aandoet, zijn de -navenant - vele zitplaatsen, de verlaagde bar, waardoor men op een gemakkelijker manier - naast drank- ook hapjes kan nuttigen. Met die gedachten  zijn ook enkele tafels op hoogte instelbaar. Dat maakt de zaak, die op de krappe stoep, ook een terrasje kan inrichten, extra klantvriendelijk.
Tegenwerking gemeente
Over de zakelijke inslag bij de gemeente is al eerder geschreven. Maar jammer dat hier [aspect terras] opnieuw de gemeente afdeling Openbare Ruimte niet meewerkt met een ondernemer. Forger had gevraagd om vóór de opening ook de stoep eens opnieuw te plavuizen. Hoewel de gemeente zelf met een proces tegen overbuurman Geoffrey Groenewoud bezig is om hem te manen zijn project Sint Janshof af te maken, werd vreemd genoeg door een ambtenaar toch verwezen naar het afronden van dat project in de Verwersstraat/Lange Putstraat vooraleer er iets aan Forgers stoep gaat gebeuren.... Maar dat zal wel met Sint Juttemis worden....  .
Overigens hebben we nog niet eens geschreven over de idiote voorschriften die gehanteerd worden. Forger mocht niet eens het ouderwetse zonneluifel vervangen.!

bericht van 8 juni 2011
'Deze Heeren' is het nieuwe café van Peter Forger op Verwersstraat 55-57. Forger, een bekend kroegbaas in de stad, mikt op een wat rustiger [25+] publiek en creëert een wat rustiger zaak in tegenstelling tot ieders verwachting. 'Het wordt beslist geen schreeuwcafé met harde muziek, 'stelt Forger. 'Uit wat ik zo onderzocht en gehoord heb, blijkt dat er so wie so behoefte is aan een rustiger zaak. Bovendien zoeken ook uitgaanders voor of na het naar de stad gaan een zaak die nu eens niet in de Korte Putstraat ligt,' verklaart de eigenaar van 't Pantoffeltje in de Korte Putstraat...  .
Het pand blijkt intussen door Sturm verkocht te zijn aan David Damen.

'Pand van David Damen.
Deze Heeren' op Verwersstraat  55-57. Er wordt nog druk aan het interieur gewerkt en ook de buitenkant krijgt een opknapbeurt met een donker blauwe toegangsdeur en luiken vooraleer de zaak eind juni 2011 -naar verwacht - open zal gaan.
foto © paul kriele, 8 juni 2011.

In - wat Forger een luxe borrelcafé noemt- zijn intussen ook nieuwe  technische voorzieningen [elektriciteit en internet] aangelegd en toiletten geplaatst. Momenteel wordt nog hard gewerkt aan de inrichting met een plavuizen vloer en het plaatsen van een wat lager - meer klantvriendelijker- bar.
Forger serveert een borrel, goede wijnen en daarbij wat kleinere -geen gerechten -hapjes. 
'Deze Heeren' zie ik als antwoord op de behoefte die er heerst. En we gaan ook de straat bedienen met het heroppakken van de wijkborrel en ander activiteiten om de cohesie met de ondernemers en de bewoners te versterken,' vertelt Forger die eind juni 2011 de opening verwacht.  

Terug naar boven