Nieuw restaurant als opvolger van Hoogveld / Mgr. Prinsenstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-08-2011 | Gewijzigd op: 17-08-2011
Op het Jeroen Boschplein, voorheen mgr. Prinsenstraat, sluit na anderhalf jaar 'Hoogveld Restaurant' van Michael Hoogveld. Michael begon kort na carnaval 2010 met veel inspiratie en bezieling samen met kok Bart van der Miessen op deze wat verscholen locatie met een aparte formule.  De sterkok ambieerde geen sterallures, maar een prijs voor 'de kaart' die verantwoord moest zijn met perfecte couverts en blinkend glasservies.  
Dat was misschien te hoog gegrepen. In ieder geval Hoogveld trok het niet langer. De inkomsten stonden niet in verhouding tot de kosten. Dat is tenminste de uitleg van diens opvolger Nick van Rijn.

Op deze plek in de Mgr. Prinsenstraat [Jeroen Boschplein] komt binnenkort  een restaurant met de formule Surf & Turf . Dat is een combinatie van beaf en kreeft, ruimer gezegd: de aarde en de zee.
De juiste naam voor het etablissement maakt de eigenaar Nick van Rijn kort vóór de opening op 15 september 2011 bekend.

foto © paul kriele, 17 augustus 2011.

De 23-jarige Van Rijn is geen onbekende in de Bossche horecabranche. Diens ouders zijn de eigenaars van 'De Vier Azen' in de Vughterstraat, waar Nick ervaring opdeed. Maar ook liet hij van zijn managementkwaliteiten blijken in Allerlei/Visserij [Korte Putstraat] en Tic Tac [Hinthamerstraat]. Van Rijn, die druk in de verbouwing zit, is ook nog in overleg met een kandidaat-kok voor zijn nieuwe en eerste eigen zaak.
De kaart zit in de sfeer van Surf & Turf, wat verwijst naar de aarde en de zee. Daaronder verstaat Van Rijn een unieke formule met kreeft en entrecôte. 

Zie ook artikel Restaurant Hoogveld geopend dd. 14 januari  2010.