Bossche horecabazen krijgen geldstraf na wildplasincident

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-08-2011 Wildplassen op verjaardagsfeestje van Bossche horecabazen, Jos en Toine van Stiphout, loopt voor de rechter af met een lichte geldboete en een aanklacht door de Stiphouts vanwege overdreven politiegeweld.

'Bodega Antonio' in de Kruisstraat, waar het incident plaats vond.

foto © paul kriele, 11 mei 2011.

De gebroeders, de 41-jarige Jos en diens broer de 40-jarige Toine van Stiphout  en Jos' vrouw Vivianne zijn er met een lichte geldstraf  [Jos met  €  400 Vivianne € 250]  afgekomen.
Jos moest - na een uitje op zijn verjaardag 8 mei 2011 -door hoge nood tegen zijn eigen gevel in de Kruisstraat plassen en werd daar betrapt door een passerende agent. Uit die situatie ontstond zoveel tumult dat broer Toine en Jos' vrouw Vivianne [31 jr.] zich er mee bemoeiden. Het kwam door verbazing en emotie tot een handgemeen en scheldpartijen. Jos werd door een agent tegen de grond gewerkt en geboeid.
Over dat overdreven politiegeweld is door de Stiphouts een aanklacht ingediend. 
Kortom: de drie gingen mee naar het bureau en Jos zat daar 12 uur vast. Onderweg, in de  politiebus, gebeurde er, door een gehaaste chauffeur, ook nog wat toen Vivianne tegen een agent aan viel.  De verklaringen lopen uiteen en de scheldpartijen worden verzacht als 'zo niet bedoeld'. 

Zie ook artikel van 11 mei 2011 over Politiegweld tegen wildplassende horecabaas