Minder regels in APV [Plaatselijke Verordening] / Horeca apart

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-09-2011 | Gewijzigd op: 03-09-2011
In de nieuwe door het  College van B&W vastgestelde [concept] APV is de Horecaverordening uitgehaald en apart vastgesteld. De nieuwe verordening is transparanter met 24% minder regels, dus eenvoudiger.
Nieuw in de Horecaverordening zijn dat de cafés die op vrijdag en zaterdag tot 4 uur open zijn, vanaf 3 uur geen nieuwe bezoekers meer mogen binnenlaten. De nachtzaken mogen de bezoekers tot half 4 binnenlaten. De nachtzaken zijn De Taveerne, Plein '79 en Carroussel, waarvan de vergunning mogelijk met uitbater Jan van Son overgaat naar de nieuwe zaak in de Karrenstraat [als voortzetting van 'De Drie Gezusters'. Terrassen gaan om 2.00 uur 's nachts dicht.  

Exploitanten dienen aan bepaalde eisen [diploma sociale hygiëne] en voorwaarden [geen strafblad tav alcoholgebruik] te voldoen. Bij zware delicten wordt de vergunning ingetrokken.
De concept verordening is aan alle belangenorganisaties en partijen voorgelegd. Maar de Blb is tegen omdat zij kiest voor sluiting om 2 uur om de overlast in te perken en de VVD is voor vrije sluitingstijden.