Koffiezaak Fortin op Ridderstraat 6 elke dag [ex maandag] geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-11-2019 | Gewijzigd op: 12-11-2019
Nieuwe  koffiezaak op  Ridderstraat 6 , voorheen traitteur Macel Fagel

Op Ridderstraat 6 ging zaterdag 9 november 2019 de nieuwe koffiezaak  Fortin open. Het fonkel nieuwe -verbouwde- winkelpand, waarbij  de etage tot appartement is ingericht, wordt geleid door het  jonge stel Lars Mueters en Jerrie Cremers.
Beiden studeerden aan Avans, hij accounticy en zij business innovation. Daar broeide de idee ooit een eigen zaak te beginnoe.  Ervaring deden ze op in lunchrooms in Limburg. Maar zij trokken naar Den Bosch, '..een aantrekkelijke en fijne stad, ook voor het zakenleven,' aldus de 23-jarige Lars Mueters.
Dit pand kwam toevallig vrij en samen bedachten Lars en Jettie een naam,  Fortin, een makkelijk in het oor linkende naam die verder geen associaties oproept.

. Lars en Jettie serveren 'de beste koffie' en Bossche bollen,  cheese cake en appeltaart. De koffie is 'zo best' omdat de jonge ondernemers weten waar deze hand geplukte bonen vandaan komen [Ethiopië]. Daar bestaat werkelijk een onderling kontakt tussen de boeren en hun afnemers. Dat resulteert in een speciale score van een hoog segment koffieboon [klasse 92] . 
De gevel en het interieur zijn nog niet helemaal klaar, maar de zaak ziet er uitnodigend licht en ruim ingericht uit met moderne kunst aan de muur en oude platenhoezen van hun favorieten [bijv. Queen, Artic Monkeys en de Rolling Stores] op een platenrek aan de wand.
Koffiezaak Fortin is de hele week, behalve op maandag van 08.00-18.uur geopend. 
 
.............
De gevel en het interieur zijn nog niet helemaal af, maar koffiezaak Fortin op
Ridderstraat 6 heeft een uitnodigend licht en ruim interieur. Het is een klasse koffiezaak
met een hartelijke  bediening door het jonge stel Lars Mueters en Jettie Cremers.


foto's © paul kriele, 12 november 2019.
.......................................................................................................................................................
..................................

Bericht van 29 maart 2019: Verbouwing Ridderstraat 6 naar koffiezaak Fortin
 

Ridderstraat 6
Het interieur van traitteur Fagel wordt momenteel -half september 2019- gestript.

foto © paul kriele,  16 september 2019.
.......................................................................
Bericht van 29 maart 2019 Traitteur van cuisiner Marcel Fagel op Ridderstraat 6 stopt.

Marcel heeft een mooie baan aan geboden gekregen. Daarmee komt hij, vergeleken bij een drukke zaak, in wat rustiger vaarwater.
 

Ridderstraat

Traiteur 'Fagel Cuisinier' stopt.

foto © paul kriele, 29 maart 2019.
............................................................................

Opening traiteur van  Michel Fagel : Le Cuisinier  bericht van 26 september 2011.

In de vooravond van maandag 26 september 2011 werd met het weghalen van een doek door Ton Fagel, oom van de eigenaar Marcel Fagel en door Willem Bontrop, de vader van Marcels echtgenote Monique, de nieuwe traiteur van Marcel en Monique  Fagel 'Fagel Cuisinier' op Ridderstraat 6 geopend.
 
Oom Ton Fagel kwam voor diens neef Marcel de zaak op de Ridderstraat 6 openen.
De 70-jarige [en dus gepensioneerde] horecaman   vond het plezierig dat nu ook tot onder de rivieren een Fagel is doorgedrongen
.

foto © paul kriele, 26 september 2011.


Marcel en diens oom Ton Fagel hielden een korte toespraak waarop de gasten, veelal ondernemers uit de binnenstad en met name de Ridderstraat, de zaak konden bezichtigen. De als een spiegel glanzende winkel, voorheen Seduzione, is aanzienlijk opgeknapt met behoud van de natuur stenen vloer, de glimmende marmeren zuilen en de meters lange vitrine, waarin de kazen, worsten,  zelf bereide sauzen en kant en klaarmaaltijden uitnodigend geëtaleerd staan.
 
-Boven: De toespraak door Marcel Fagel. Rechts diens echtgenote Monique Bontrop. Links -in rood vestje- de moeder van Pascale., Janny Fagel.
-Rechts boven: De onthulling van 'Fagel Cuisnier' door het weghalen van een gordijn door Ton Fagel [l.] en Willem Bontrop.
-Rechts: De toespraak, het gebed en de inzegening door pastor Patrick Kuis, kapelaan van de St.Jan.
-Links: mevrouw Janny Fagel, Marcel Fagel, diens echtgenote Monique Bontrop, Ton Fagel en Pascale Fagel en haar man Alwin. luisterend naar pastor Patrick Kuis.


foto's © paul kriele, 26 september 2011.

Marcel Fagel merkte op dat door de kennismaking met de stad en de Ridderstraat hij enthousiast was geraakt om een restaurant te  beginnen, '.. een wens die we al lang koesterden. Het heeft wel even geduurd voordat we dit pand konden krijgen, maar ons beider -van mij en van Monique - conclusie was: Dit moeten we voortzetten. Iets waar we zin in hebben en dat we leuk vinden. Dat is het meest belangrijke dat ons bezighoudt,' sprak Marcel, die van geen ophouden wist .
'Vanaf nu willen we de Bosschenaren laten merken dat er een Fagel is die zo verschrikkelijk hard kan werken met al die delicatessen die er zijn, maar wel van een topkwaliteit en tegen betaalbare prijzen.' 

Ton Fagel complimenteerde via Marcel de buurt en met name zijn overburen,  Pascale en Alwin, die hem ontzettend hebben gesteund bij de opzet van de zaak.
'Ik denk dat jij Marcel, iemand die door schade en schande is wijs geworden en toen zijn Monique heeft ontmoet, hier je droom waar gaat maken, aldusTon Fagel die besloot met: 'Ik vind het leuk dat hier een Fagel is bijgekomen in de traditie van zijn vader in de Utrechtse Drieharingenstraat.
 
Inzegening van pand
Kort erop kwam pastor Patrick Kuis aangesneld om de nieuwe aanwinst van de binnenstad te gaan inzegenen. Met een kort woordje verduidelijkte de kapelaan van de St. Jan de achtergrond van de inzegening: water duidt op een nieuwe leven dat de katholieke kerk met het doopsel viert. In een gebed vroeg Kuis of '.. Onze Lieve Heer jullie en jullie klanten wil beschermen en dat de zaak goed mag lopen.' 
Na een goede wens voor de toekomst sprenkelde de in een witte albe geklede Patrick Kuis de familie, de gasten en de winkel, waarvan de ramen net gezeemd waren.. .  , in. 
 
Het glimmede interieur van 'Fagel Traiteur' met de uitnodigende -veelal ambachtelijk bereide - delicatessen. Vooraan rechts Willem Bontrop, de vader van Monique Fagel-Bontrop.
foto's © paul kriele, 26 september 2011.

Glimmend interieur 
Het glimmende interieur van 'Fagel Cuisinier' met de uitnodigende - veelal ambachtelijk bereide - delicatessen, is mede dankzij Boris Wijlaars van BDU ['B' dubbel you] tot stand gekomen. BDU doet overigens nu ook de verbouwing van Place Royal, een eindje verderop in de Ridderstraat. Maar ja dat het zo goed voor elkaar is gekomen is niet voor niets. Boris komt uit de horeca. De Dungenaar koos een paar jaar geleden er voor om voor zich zelf te beginnen, eerst als klussenbedrijf en nu als zelftstandig aannemer.

Onnozele kritiek van 'Welstand'
Helaas is Ridderstraat 6 weer een pand waaraan ambtenaren van 'Welstand' hun dure uren te intensief hebben besteed. Eerst mocht het gevelbord niet zwart zijn en daarop waren de letters 'Fagel Traiteur' weer te groot.  De afmetingen daarvan mocht maar 70% in plaats van 75 % van het bord uitmaken.. !  
Maar de gemeente zit de ondernemers van de Ridderstraat op nog meer gebied dwars en dat komt ook nog eens door eigen schuld van een gemeente-ambtenaar..  . Over die merkwaardige story volgen later meer  onthullingen. 
Goed voorbeeld doet..
Intussen heeft de gemeente St. Michielsgestel de afdeling 'Welstand' al opgeheven. Goed vorbeeld !


Terug naar boven