Spoon [verhuist naar Verwersstr.] maakt plaats voor De Zoete Inval

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-11-2011 | Gewijzigd op: 04-12-2011
Het restaurant Spoon van Dominique Bauduin,dat indertijd [2003] als restaurant een flitsende entree maakte, verhuist naar de Verwersstraat. Daar betrekt het nummer 18, dat laatstelijk door Pascal van den Barselaar werd omgedoopt tot Puur. Het pand van Rens den Otter had een loungezaak voor de bewoners van de appartementen van den Otter in de Verwersstraat moeten worden. Maar Den Otter verkocht in maart 2011 enkele panden, waaronder Verwersstraat 8 aan Geoffrey Groenewoud.
De eigenaars van Het Vervolg, dat  eerst in de Verwerstraat/hoekLange Putstraat zat, en vanaf  maart 2010 op het Fonteinplein- Patrick en Nathalie Sebregts*- gaan er een tweede zaak 'De Zoet Inval' in de Lepelstraat bij doen.

*Zie voor hun geschiedenis artikel  Vervolg neemt 'A propos' op Fonteinplein over dd. 7 maart 2010

-Links boven: Het pand van Spoon in de Lepelstraat wordt 'De Zoete Inval'.
-Boven en links: Spoon in de Lepelstraat verhuist naar de Verwersstraat.Spoon dat in  2003 met een geheel nieuwe formule in de Uilenburg begon.
foto' s © gerard monté, 5 oktober 2006. en paul kriele, 4 december 2011 [l-boven].
Pascal van den Barselaar die in het voorjaar van 2009 met 'Puur' startte.
Rechts het pandje Verwersstraat 18 dat vele bestemmingen heeft meegemaakt, maar steeds een horecazaak is geweest.
foto's © paul kriele, 6 februari 2009 en 17 maart 2011.

Verwersstraat 18 heeft al tal van eigenaars gekend. Ooit -als de Lantaarn-  was het een uitgaanscafé,Aanbvankleijk  met Lennaerts, later met Leo Martens die in plaats van te ereknnen dat de zaak failliet was gegaan, als excuus aangaf gekozen te hebben voor zijn hobby de paardenwereld. In Martens' tijd heette het restaurant 'The Original Crabhouse', en later 'Bistro Eigen Wijze'. Weer later kreeg het een nieuwe eigenaar die er de naam Chablis aangaf. en daarna nog eens een loungezaak en onder de Griek Kostas Zagkostis [2004 -2007]werd het Grieks restaurant Tigi Taveerne, dat flopte. 


Terug naar boven