Opening Grieks restaurant Tigi

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-09-2008 Opening Grieks Restaurant Tigi
Kostas Zagkostis begint op Lange Putstraat 5 aan een nieuw leven met restaurant Tigi.

foto © paul kriele, 20 maart 2009.

Eindelijk- na een half jaar van verbouwen- opent Kostas Zagkostis zijn nieuwe Grieks restaurant Tigi op Lange Putstraat 5.
Het is een intieme en sfeervolle zaak met zelfs een bar en twee zalen. Kostas heeft zijn zaak met 'oude' Griekse tableaus opgesierd. De officiële opening is woensdag 25 maart 2009.

   
Het interieur van Lange Putstraat 5.
foto's © paul kriele, 23 augustus 2008.
Lange Putstraat 5 van de familie Kaplenkova, verkeert nog in een verbouwingsfase.
 
Het Grieks restaurant van Kostas Zagkotsis op de Korte Putstraat 27, waar  op 1 juli 2008 de keuken van de buurman op Korte Putstraat 25 in brand vloog, stopt op die locatie. Kostas  zet Tigi voort op Lange Putstraat 5,  een pandje van Svitlana Kaplenkova, de echtgenote van Ted de Haas.


Aan Rami Lotf Alla van het verbrande restaurant [de keuken] op Korte Putstraat 25, werd door betalingsachterstand de huur opgezegd.  Na de affaire met huurachterstand van Rami Lotf wil Kostas Zagkotsis niets meer met de eigenaar te maken hebben.
Kostas die eerder het restaurant Kostas op Verwersstraat 18, exploiteerde runde nr. 27.  Dat was voorheen verpacht aan Castillo Zakaria, die er een  Steak & Fish startte. Maar eigenlijk is 25 en 27 één groot pand.

De zaken liggen op de kop van de Korte Putstraat met de Lange Putstaat, voorheen Javaanse Jongens van Hans Bosmans, die zijn aandelen verkocht aan Erik Manders .
Het is nog niet bekend wat er met het pand Korte Putstraat 27, voorheen Tigi gaat gebeuren.

Brand restaurant Tigi  1juli 2008.
De brand in het Grieks restaurant op Kort Putstraat 25 op de dag van het open luchtconcert de Barbier van Sevilla op de Parade.

foto's © paul kriele, 1 juli 2008.

Dinsdag 1 juli 2008, even na vieren, sloeg in de keuken van Grieks restaurant Tigi de vlam in de pan. In het trapgevelpandje in de Korte Putstraat brandde de bovenverdieping met daarin de keuken geheel uit. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brandweer rukte met drie wagens uit. Het aangrenzende pand café De Gelaarsde Kat liep lichte rookschade op. Het historische pand De Klosbeugel in de Lange Putstraat, waarin voorheen de Javaanse Jongens was gevestigd, bleef gespaard.


Terug naar boven