Restaurant 'De Bossche Kar' een pareltje in horecakringen

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-01-2012 | Gewijzigd op: 25-01-2012
Drie weken geleden ging 'De Bossche Kar', een naam die is afgeleid van de Karrenstraat waarin het restaurantje op  nummer 14 is gevestigd, open. Eigenaar Leo Grigoriants ambieerde niet alleen een smaakvolle zaak, hij selecteerde ook personeel dat  uitblinkt in gastvrijheid en deskundigheid. Naast de sfeer die belangrijk is, maakt chefkok Leon Brouwer met een uitgelezen menukaart, het imago dat de zaak uitstraalt, waar. 
De overzichtelijke kaart, die toegespitst is op originele heerlijkheden, bevat een selectie gerechten en wijnen die sterk concurrerend zijn met die op de kaart van collegae-restaurateurs. 

Een klein zeventiende eeuws pandje [2e v.l.], dat van binnen straalt, maar aan de buitenkant nog een opknapbeurt nodig heeft. Een modern geoutilleerde keuken.
Het interieur heeft een warme [door het rood getint  meubilair] uitstraling. Een fotowand toont beelden uit de Karrenstraat van de eerste helft van de 20ste eeuw.

 
foto's © paul kriele, 23 januari 2012,

Bericht van 18 december 2011 Verbouwing en inrichting achter de rug
De verbouwing en de inrichtiung van het pandje op Karrenstraat 14 zijn na maanden van hard werken achter de rug. Het interieur ziet er fris, efficiënt  en ruim uit. Het nieuwe restaurant van Leo en zoon Gatchik Grigoriants is gedoopt tot 'De Bossche Kar'. Het streven is om nog vóór Kerst open te gaan, maar of dat lukt..?

De menukaart wordt dan ook prijsgegeven. Kort gezegd kan men bij 'De Bossche Kar' specifiek  vis- en vleesgerechten van de grill eten. Maar ook kan men er vegetarische gerechten bestellen.


Op zaterdag 17 december 2011 werd er nog met man en macht gewerkt aan de afwerking van het fris ogende nieuwe restaurant 'De Bossche Kar'.

foto © paul kriele, 4 december 2011.

Bericht 5 augustus 2011. Zware klus  bij verbouwing Karrenstraat 14
Karrenstraat 14 heeft lange tijd leeg gestaan. Het pand van Jacques van den Berg, die er een loungebar wilde beginnen, kwam in handen  Geoffrey Groenewoud [Groengoed]. Uiteindelijk heeft de Armeense zakenman Leo Grigoriants het bedrijfsgedeelte gehuurd. In het kleine historische pandje komt een horecazaak. Grigoriants gaat er een steakhouse in beginnen. In een later stadium lichtte Grigoriants junior toe, dat het lounge-restaurant wordt met een Franse keuken.

Het pand van 1635 bevat waarschijnlijk enkele oude elementen. Daarover is met de gemeente overleg gepleegd.
-Links boven:  de Situatie in augustus 2011: "Karrenstraat 14, rechter pand met ouwmaterialen voor de deur, naast Ushi Wawa cocktailbar [l.]. 
Het moet nog flink opgeknapt en verbouwd worden.
-Links: De situatie in december 2011.

foto ©  paul kriele, 14 augustus en 4 december 2011.

-Boven: De Karrenstraat, waarschijnlijk in de jaren 50 met rechts het rijtje vanaf nummer  6. Het meest rechtse, nog net zichtbare pandje, is nummer 14.
foto © archief bastion oranje.
Terug naar boven