Boschdijkstraat: 'Jo van den Bosch' maakt er Brasserie Joop van

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-03-2012 Een bekende naam en al jaren een bekend restaurant is 'Jo van den Bosch' op Boschdijkstraat 39 a.
Daar haakt de nieuwe generatie, met Joop en Miranda van den Bosch aan het bewind, in op de ontwikkeling op deze kop van 't  Zand, die neigt uit te groeien tot een nieuw cultureel hart.
Met zijn nieuw opgezette 'Brasserie Joop' gaat deze restaurateur zich toeleggen op fruits de mer', maar zet de formule van 'de Franse keuken', zoals vanouds voort. 
Ook Joop sluit aan bij het thema van 2010/2011  'Hoofdstad van de smaak' en betrekt zijn producten van regionale leveranciers.  

'Brasserie Joop' in de Boschdijkstraat 39a temidden van culturele complexen, zoals de Verkadefabriek en W2.

foto © paul kriele, 18 maart 2012 [boven]

In de keuken van 'Brasserie Joop' staat de chef Joop van den Bosch aan het fornuis, een man met passie, die in zijn zaak de ontspannen sfeer wil terugbrengen, zoals dat bij het Franse begrip van 'Brasserie' hoort. 
In Frankrijk is een 'brasserie' een restaurant met een ontspannen, luxe sfeer. En dat gevoel wil Joop overbrengen op zijn gasten.
Brasserie Joop wil mensen echt het gevoel geven dat uit eten gaan niet altijd duur hoeft te zijn. Mede daarom serveren ze elke dag een dagschotel voor € 15.